Home 2020-2021 Terugblik Algemene Ledenvergadering

Terugblik Algemene Ledenvergadering

0
Terugblik Algemene Ledenvergadering

In de ledenvergadering van 25 augustus kozen de leden een nieuw bestuur, stelden zij de begroting vast en benoemden ze Rick Mast tot lid van verdiensten. Zonder slag of stoot stemden de leden in met de voorstellen van de zijde van het bestuur.

Voorzitter Jeroen van Kappel memoreert bij de opening van de vergadering het gelukkige feit dat we weer met elkaar kunnen vergaderen. Vorig jaar was dat vanwege corona niet mogelijk. Toen werd alles schriftelijk afgehandeld. Jeroen bedankt de leden voor de medewerking. Daardoor was het mogelijk om, ondanks de beperkingen vanwege corona, toch door te blijven functioneren.

Vervolgens staat de voorzitter stil bij de al enige tijd duidelijk ingeslagen weg om verder te professionaliseren. Hij citeert de missie:

Verenigen in de meeste letterlijke zin van het woord, een plek waar vriendschappen ontstaan en waar fanatiek gestreden wordt voor de overwinning! Vaste groep kangoeroes (>10) en recreanten (>10) zorgt voor een natuurlijke doorstroming binnen de vereniging. De zaterdag is een komen en gaan van spelers en publiek waarbij iedereen de sfeer ervaart bij De Eemvogels.

Met voorbeelden schets hij de betekenis van deze missie voor de leden.

Als het over geld gaat komt penningmeester John van den Boom aan het woord. Ook hij memoreert het merkwaardige verloop van de afgelopen competitie. Dankzij de medewerking van de sponsoren en de korting van de gemeente op de huur weet John een sluitende jaarrekening te presenteren. Zijn voorstel om leden 30 % van de contributie over het seizoen 2020/2021 terug te geven kan op steun rekenen.

Ook voor het seizoen 2021/2022 zit het financieel wel goed. Zonder tot contributieverhoging over te hoeven gaan heeft De Eemvogels een sluitende begroting.

Wanneer Jeroen voorstelt aan de vergadering om Rick Mast te benoemen tot lid van verdiensten, klinkt een hartelijk applaus op. Rick die jarenlang aan het technische roer van de vereniging heeft bestaan en daar nu mee stopt wordt nadrukkelijk bedankt voor zijn grote inzet voor De Eemvogels.

En zo kan eenieder rond de klok van tien de avond afsluiten met een gezamenlijk drankje aan de bar en terugkijken op een positief verlopen ledenvergadering.