Na bijna een jaar zonder wedstrijden was afgelopen zaterdag het moment waarop er weer competitie kon worden gespeeld. Voor De Eemvogels stond een thuiswedstrijd tegen oude bekende ESDO op het programma. In een gelijk opgaande wedstrijd brak een doelpuntloze periode na rust de thuisploeg op. Bij het eindsignaal stond er een 11-13 eindstand op het bord.

Onder leiding van nieuwe hoofdcoach Theo van Duinkerken begon De Eemvogels met de bekende namen aan de thuiswedstrijd tegen ESDO. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor de thuisploeg maar het antwoord van de ploeg uit Kockengen volgde snel. De gehele eerste helft bleef het stuivertje wisselen waarbij beide ploegen verdedigend goed stonden en aanvallend lang moesten zoeken naar openingen. Vlak voor rust was het ESDO dat het eerst een gat van 2 punten wist te maken. Ruststand 6-8.

Ondanks dat de thuisploeg vol goede moed aan de tweede helft begon, vielen de doelpunten niet. Kansen waren er genoeg maar de scherpte in de afronding was er nog niet en dit brak de ploeg in deze fase op. Waar ESDO sporadisch de korf wist te vinden leek dit voor De Eemvogels lange tijd een onmogelijke opgave. Na een kwartier in de tweede helft werd de ban gebroken en werd het gat van twee weer hersteld door de thuisploeg. Dichterbij kwam De Eemvogels niet ondanks een slotoffensief. Een 11-13 eindstand betekent een valse start voor de thuisploeg al zal de ploeg gezien het getoonde spel vol vertrouwen de volgende wedstrijd ingaan.

Doelpuntenmakers: Daniëlle Ras 2x, Hélène van den Heuvel 2x, Ilse van Barneveld 2x, Mark Luijk 2x, Jeremi Mast 1x, Jordi Mast 1x, Koen van Barneveld 1x