In de uitwedstrijd bij Huizen lag er voor De Eemvogels de kans om aansluiting te houden met de directe concurrenten. Na een vroege achterstand pakten de Soesters en voorsprong en werd de wedstrijd tot 10 minuten voor tijd gecontroleerd. Bij 7-10 leek er niets aan de hand en was het zaak de wedstrijd rustig uit te spelen. In een tijdbestek van een paar minuten werd de voorsprong echter uit handen gegeven en werd er zelfs nog verloren. Eindstand 11-10.

Ondanks de verliespartijen in de afgelopen wedstrijden gaf het De Eemvogels vertrouwen dat er in al deze wedstrijden kansen lagen en dat de ploeg telkens dichtbij een goed resultaat was. Ondanks de smalle basis bleef de inzet onverminderd groot. In en tegen Huizen kon de ploeg het gat met de ploeg boven de degradatiestreep verklein en zo aansluiting houden.

De start van de wedstrijd was voor Huizen dat in een razend tempo begon. Een snelle 2-0 achterstand werd echter snel omgebogen in een voorsprong. Aanvallend werd er geduldig gespeeld en verdedigend nauwelijks meer iets weggegeven. Bij rust stond het 5-7 en had De Eemvogels een goede uitgangspositie voor het restant van de wedstrijd.

Na rust werd de voorsprong nog iets uitgebouwd. Beide ploegen hadden het aanvallend lastig tegen de verdedigende overmacht van de tegenpartij. Toen het 10 minuten voor tijd 7-10 stond in het voordeel van De Eemvogels leek de overwinning dichtbij. Helaas kon de ploeg, net als eerder dit seizoen, de concentratie niet vasthouden en vielen er met name verdedigend opeens grote gaten. Huizen kwam in korte tijd terug tot 10-10 en scoorde zelfs nog de 11-10, tot grote teleurstelling van de Soesters.

Ondanks de nederlaag liggen er nog altijd voldoende kansen voor De Eemvogels om in de komende weken nog te stijgen op de ranglijst. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Reehorst op het programma.

Doelpuntenmakers: Mark Luijk 3x, Jordi Mast 3x, Jeremi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Koen van Barneveld 1x