Zeven wedstrijden in de veldcompetitie brachten De Eemvogels in totaal 1 punt en dit was gezien het vertoonde spel te weinig. Voor de start van het zaalseizoen was er nog 1 kans om de volle punten te pakken. De eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen vond op een woensdagavond in Kockengen plaats. De eerste wedstrijd tegen ESDO werd ongelukkig verloren maar De Eemvogels lieten deze wedstrijd vanaf het begin blijken dat de punten mee naar Soest zouden gaan. Bij rust was er een 3-6 voorsprong en deze werd in de tweede helft geduldig uitgebouwd. Eindstand 8-14.

Aangezien de eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen altijd voor de zaal wordt afgewerkt, lag er voor De Eemvogels nog een kans om zichzelf te belonen voor de opwaartse lijn van de afgelopen weken. Begin september werd er in een matige wedstrijd nog verloren van ESDO. Sindsdien is het team echter duidelijk gegroeid, zijn de patronen meer in geslepen en is het vertrouwen gegroeid. Voor beide teams stond er veel op het spel want winst zou voor De Eemvogels betekenen dat het een plaats zou stijgen en bij verlies werd de aansluiting met de andere teams kwijt geraakt.

De start van de wedstrijd was van beide kanten nog wat afwachten. Kansen werden er voldoende gecreëerd maar het eerste doelpunt viel pas halverwege de eerste helft. Het merendeel van deze doelpunten was van Soesterse hand wat maakte dat er snel een 2-6 voorsprong werd gepakt. Kort voor rust kwam ESDO nog iets dichterbij en zo gingen de ploegen met een 3-6 stand de rust in.

Met een omzetting in de tweede helft probeerde ESDO nog het gat te dichten maar het werd snel duidelijk dat de Eemvogels dit niet liet gebeuren. Tactisch had de ploeg de zaakjes goed op orde en zo werd het gevaar van ESDO geneutraliseerd. In de tweede helft bleef het team geduldig en verzorgd spelen. De voorsprong werd uitgebreid en de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld. Eindstand 8-14.

Met deze overwinning stijgt De Eemvogels een plaats op de ranglijst. Vanaf april wordt deze competitie hervat en liggen er nog alle kansen om verder te stijgen op de ranglijst. Eind november begint de zaalcompetitie voor De Eemvogels.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 5x, Mark Luijk 4x, Jeremi Mast 3x, Ilse van Barneveld 1x, Koen van Barneveld 1x