Na enkele maanden geen wedstrijden te hebben gespeeld kon het eerste team van De Eemvogels deze week twee keer aan de bak. Woensdag was in Soest Skunk uit Nijmegen de tegenstander en zaterdag stond in Hilversum de wedstrijd tegen de Corvers op het programma. Tegen Skunk was het duidelijk dat het team wat opstartproblemen had. Met de nodige moeite werd er nipt gewonnen, 12-9. In Hilversum was het ritme sneller gevonden. Na een 11-22 overwinning staat De Eemvogels na twee wedstrijden aan kop in de nieuwe poule.

Om toch nog een competitie in de zaal af te kunnen werken is enkele weken geleden besloten dat de oorspronkelijke poule wordt opgesplitst in twee poules van 4. Binnen deze poules wordt er tegen iedere tegenstander een thuis- en uitwedstrijd afgewerkt. Uiteindelijk spelen de nummers 1 van beide poules dan twee beslissingswedstrijden tegen elkaar om het kampioenschap. Afgelopen woensdag stond de eerste wedstrijd van deze poule op het programma voor De Eemvogels. Nadat eind november de eerste en meteen laatste competitiewedstrijd van de oorspronkelijke competitie werd afgewerkt, had het team geen wedstrijden meer gespeeld. Net als in november was ook nu Skunk de tegenstander. Toen werd er in Nijmegen een ruime 11-26 overwinning geboekt. Na een paar minuten werd woensdag al duidelijk dat het deze keer niet zo gemakkelijk zou gaan.

Na 10 minuten was er nog amper gescoord. Beide teams hadden het verdedigend redelijk goed voor elkaar maar met name aanvallend was het moeizaam. Ondanks de vele kansen slaagde De Eemvogels er nauwelijks in om te scoren. Bij rust was het pas 4-4 en na rust kwam er wederom een achterstand op het bord. Halverwege de tweede helft kwam er wat meer scherpte in de afronding en daarmee werd ook direct een gat van 4 geslagen. Na een zeer matige wedstrijd stond er een 12-9 eindstand op het bord. Daarmee waren de punten binnen en kon er eindelijk weer een officiële wedstrijd gespeeld worden.

Doelpuntenmakers 9-2: Mark Luijk 3x, Koen van Barneveld 3x, Jordi Mast 3x, Jeremi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x

De Eemvogels was er zaterdag in Hilversum op gebrand om naast het pakken van de twee punten ook goed spel te laten zien. Aanvallend was er een duidelijk stijgende lijn in het spel zichtbaar en ook de scherpte in de afronding was meer aanwezig dan zaterdag. De ploeg wist veel energie in de wedstrijd te leggen en met plezier tot mooie aanvallen te komen. Bij rust was het benodigde gat geslagen en stond het 6-13. In de tweede helft ging met name aan het einde van de wedstrijd het tempo wat naar beneden maar alsnog bleven de doelpunten vallen. Na de 11-22 overwinning staat de ploeg met 4 uit 2 bovenaan. Begin maart staat het tweeluik met Huizen op het programma.

Doelpuntenmakers 12-2: Hélène van den Heuvel 6x, Koen van Barneveld 5x, Jeroen van Kappel 4x, Daniëlle Ras 3x, Mark Luijk 3x, Jordi Mast 1x