Home 2019-2020 Zaterdag 9 april: gezellige start van het veldseizoen

Zaterdag 9 april: gezellige start van het veldseizoen

0
Zaterdag 9 april: gezellige start van het veldseizoen
Aankomende zaterdag 9 april vindt alweer de eerste activiteit op het veld plaats: het schutterstoernooi! Aansluitend is er de mogelijkheid om mee te eten en we zullen gezamenlijk het veldseizoen feestelijk openen. Iedereen is hierbij welkom!

Praktische informatie
De inschrijvingen voor het schutterstoernooi zijn gesloten en we hebben een hoop aanmeldingen binnen gekregen van zowel korfballers als niet-korfballers. Wie zal er dit jaar tot kampioen gekroond worden? Iedereen is welkom op het veld vanaf 14.30. Rond 15.00 zullen we met de eerste wedstrijden beginnen. Tussen elke ronde is er een pauze van 5 minuten en de finale zal rond 17.00 plaatsvinden. Je kunt je bij de bar aanmelden en hier ook de kosten voor het toernooi (5 euro p.p.) en eventueel voor het menuutje (5 euro p.p) betalen. Zorg dat je voor 17:00 hebt betaald! Met de opbrengst zal een nieuwe koffiezetapparaat voor de kantine worden gekocht.
Hoe werkt het?
  • Er staan twee korven tegenover elkaar opgesteld. Je staat met je tweetal onder 1 van de 2 korven.
  • De persoon die aan de beurt is, probeert vanaf onder de eigen korf in de korf van het andere tweetal te scoren.
  • Als de bal raak is, krijgt jouw tweetal een punt en is het andere tweetal aan de beurt.
  • Om de beurt proberen de tweetallen om te scoren totdat het spel is afgelopen.
  • Als er in totaal 5x is gescoord wissel je van korf.
  • Het spel is klaar als één tweetal 10 punten heeft, met een minimaal verschil van 2 punten ten opzichte van het andere tweetal.
  • Wanneer dit na 10 minuten beide tweetallen nog niet is gelukt, zal het tweetal met de meeste punten er met de winst vandoor gaan.
  • Doorloopballen zijn niet toegestaan.
  • Je kunt dichter bij de korf van de tegenstander komen te staan wanneer je de bal direct vangt of wanneer deze 1x heeft gestuiterd.
Deze spelregels zullen ook bij de kantine worden opgehangen.
Menuutje
Heb jij je opgegeven voor het menuutje? Gezellig! Na het toernooi krijg je dan voor 5 euro frietjes en een lekkere hamburger. Rond 18.00 zullen we met iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven samen in de kantine eten.
Opening veldseizoen
Als laatste sluiten we graag gezamenlijk het zaalseizoen af en starten we feestelijk het veldseizoen op. Alle leden + aanhang zijn hiervoor uitgenodigd na het eten. Je bent dus ook van harte welkom als je niet hebt meegedaan aan het schutterstoernooi!
Tot zaterdag!