Vanwege de meivakantie had het drie weken geduurd voordat De Eemvogels weer een officiële wedstrijd konden spelen. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover. In het zonovergoten Doorn werd, zoals gebruikelijk tussen beide ploegen, een zeer gelijk opgaande wedstrijd afgewerkt. Bij rust was de voorsprong miniem, ondanks dat de Soesters de wedstrijd vrij goed onder controle hadden (5-6). Na rust behield de ploeg de controle en werd de ruststand nogmaals op het bord gezet. Eindstand 10-12 en een mooie overwinning voor De Eemvogels.

De wedstrijden tegen KCD uit Doorn zijn op een enkele uitzondering na vrijwel altijd spannend. Eerder dit seizoen gaf De Eemvogels een overwinning in de slotminuten weg en deelden de ploegen de punten. Voor de Soesters was het zaak eenzelfde scenario te voorkomen, de punten  mee naar Soest te nemen en zo de aansluiting met Huizen en KCD te houden.

De openingstreffer was voor De Eemvogels maar KCD wist gelijke tred te houden. De Eemvogels kwam telkens weer op voorsprong om vervolgens de gelijkmaker te incasseren. De zesde treffer aan Soester kant was een fijne aangezien en daardoor toch met een voorsprong de rust in werd gegaan.

De eerste de beste aanval na rust werd van afstand afgerond door Koen van Barneveld en van daaruit wist De Eemvogels de wedstrijd te controleren. Bij een tegentreffer werd er ook altijd direct mee gescoord op de cruciale momenten. Onder meer Hélène van den Heuvel, Ilse van Barneveld en Jeremi Mast waren op het juiste moment trefzeker. Met lange aanvallen werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en de overwinning over de streep getrokken.

Met deze overwinning komt De Eemvogels op 5 punten, neemt het afstand van de onderste plek en zijn er in de resterende vier wedstrijden nog voldoende mogelijkheden om te stijgen op de ranglijst. Volgende week speelt De Eemvogels in Kudelstaart tegen nummer 2 VZOD.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Elisa van Hengstum 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Ilse van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x