Afgelopen zaterdag stond voor De Eemvogels de uitwedstrijd tegen VZOD Kudelstaart op het programma. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd na een spannende strijd nipt verloren. Ondanks de afwezigheid van vier vaste leden van het team werd het ook deze keer een spannende strijd. Na een ruststand van 11-8 kwamen de Soesters meermaals terug tot op 1 punt van de tegenstander. Een slotoffensief bracht niet de gewenste treffers met zich mee en VZOD wist de wedstrijd vervolgens goed uit te spelen, eindstand 18-13.

Vanwege de afwezigheid van vier spelers werd het team aangevuld met spelers uit het tweede en derde. Elise Koning en Birgit Brouwer speelden verdienstelijk en Elise wist daarbij tweemaal de korf te vinden.

Na een gelijk opgaande start van de wedstrijd pakte VZOD het initiatief door een gat van vier te slaan. De Eemvogels wist op deze momenten telkens terug te komen tot op 1 of 2 punten waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Vlak voor rust, bij een stand van 9-8, wist de thuisploeg toch toe te slaan en het gat op drie te brengen.

Na rust volgende eenzelfde scenario. De Eemvogels kwam meerdere malen tot op 1 punt maar juist op deze momenten was de thuisploeg zuiver in de afronding en werd het gat toch weer geslagen. Bij 14-12 zette De Eemvogels alles op alles om minimaal een gelijkspel te behalen. Pech in de afronding voor de Soesters maakte echter dat de thuisploeg de bal steeds snel terug kreeg en uiteindelijk kon uitlopen. Na een goede wedstrijd van De Eemvogels werd er bij een teleurstellende 18-13 tussenstand afgefloten.

In de resterende 3 wedstrijden is het voor De Eemvogels zaak om nog punten te pakken voor lijfsbehoud. Komende zaterdag is koploper HKC in Soest de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 4x, Daniëlle Ras 2x, Elise Koning 2x, Koen van Barneveld 2x, Mark Luijk 2x, Jeremi Mast 1x