Na de overwegend goede resultaten van De Eemvogels in de afgelopen weken was afgelopen zaterdag koploper en aanstaand kampioen HKC uit Utrecht de tegenstander. De heenwedstrijd werd in de slotfase nog vrij ruim verloren. Gezien de huidige situatie op de ranglijst was het voor De Eemvogels echter zaak om vol voor de punten te gaan. In een wedstrijd die overwegend werd gecontroleerd door de Soesters werd gelijk een voorsprong gepakt en deze werd ook behouden. Na een ruststand van 8-6 werd uiteindelijk een 14-11 overwinning behaald.

Na de resultaten van de vorige speelronde was duidelijk dat tegenstander en koploper HKC het kampioenschap niet meer kon ontgaan. Wel kon de ploeg nog voor een ongeslagen seizoen gaan aangezien het alle voorgaande 11 wedstrijden had gewonnen. Voor De Eemvogels was het zaak om aansluiting te houden met KCD en Huizen en om in ieder geval genoeg punten bij elkaar te verzamelen voor lijfsbehoud als een van de beste nummers 7.

De Eemvogels begon fel en na een 1-1 stand werd het eerst gat geslagen. Bij een 3-1 voorsprong werd er telkens om en om gescoord tot aan de rust. Bij een stand van 8-6 zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust werd er direct een gat van drie geslagen maar dit was het startsein voor HKC om aan te zetten. De tegenstander kwam 10 minuten voor tijd terug tot op 1 verschil. De Soesters wisten echter op de belangrijke momenten de korf te vinden en uiteindelijk het verschil weer op drie te brengen. Bij een 14-11 stand floot de scheidsrechter af en daarmee behaalde De Eemvogels een mooie en zeer belangrijke overwinning tegen een tot dan toe ongeslagen team.

Over twee weken staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Huizen op het programma alvorens er in de laatste competitieronde wordt afgesloten tegen Reehorst uit Ede.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 4x, Elisa van Hengstum 2x, Hélène van den Heuvel 2x, Mark Luijk 2x, Jade Kraaikamp 1x, Ilse van Barneveld 1x, Koen van Barneveld 1x, Jeremi Mast 1x