Home 2022-2023 De Eemvogels beloont zichzelf nog niet

De Eemvogels beloont zichzelf nog niet

0

Op het zonovergoten veld aan de Henriette Blaekweg speelden De Eemvogels en SV Dunas afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. In een gelijk opgaande en zeer sportieve wedstrijd bleven de teams constant dicht bij elkaar. Een 8-10 voorsprong voor de tegenstander uit Den Haag werd direct na rust omgezet in voorsprong voor de thuisploeg. Een matige slotfase betekende toch nog een nipte nederlaag voor de Soesters die verder terug kunnen kijken op een goede wedstrijd, eindstand 16-17.

Het was de eerste ontmoeting tussen beide ploegen en bij de start van de wedstrijd waren beide teams nog flink zoekende. Een 0-2 achterstand werd snel weer ongedaan gemaakt en vervolgens vielen de doelpunten om en om. Beide teams kwamen niet verder dan een verschil van twee en zo bleef het de gehele wedstrijd spannend.

Bij de Soesters luisterde Maurice van Dillen zijn meer dan verdienstelijke debuut op met drie treffers. De overige 8 spelers die speelminuten maakten wisten ook allen de korf te vinden. Dit bracht De Eemvogels met nog 8 minuten te spelen op een 16-14 voorsprong. Waar de ploeg vorig seizoen uitstekend in staat was om een kleine voorsprong over de streep te trekken, bleek dit deze wedstrijd moeilijk. SV Dunas kwam na een doelpuntendroogte bij De Eemvogels weer langszij en wist in de laatste minuut uit een vrije bal ook nog de winnende treffer te maken. Eindstand 16-17.

Na de wedstrijd overheerste de teleurstelling bij de spelers van De Eemvogels die desondanks terug kunnen kijken op een goede wedstrijd. Onder leiding van de teruggekeerde trainer/coach Rick Mast wordt komende week het seizoen vervolgt met een uitwedstrijd tegen Wolderwijd.

Doelpuntenmakers: Maurice van Dillen 3x, Jordi Mast 3x, Hélène van den Heuvel 2x, Ilse van Barneveld 2x, Koen van Barneveld 2x, Jade Kraaikamp 1x, Elise Koning 1x, Daniëlle Ras 1x, Jeremi Mast 1x