Home 2022-2023 De Eemvogels na inhaalrace alsnog met lege handen

De Eemvogels na inhaalrace alsnog met lege handen

0

Zaterdag speelde De Eemvogels thuis tegen het onbekende DKV Victoria uit Diemen. In de huidige poule lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen dus aan De Eemvogels de taak om de zegereeks voort te zetten. Een matige start gooide roet in het eten. Na een 1-6 achterstand kwam het team nog knap terug tot 11-11. Het slot was echter voor de uitploeg dat met een 12-15 eindstand en de zege ervandoor ging.

Met een iets andere indeling van de vakken werd de wedstrijd aangevangen. Met name aanvallend was dit zoeken voor De Eemvogels dat in het eerste kwartier alleen Elise Koning een doelpunt zag maken. DKV schoot met scherp en scoorde 6 keer alvorens Elise Koning haar tweede maakte. Bij rust keken de Soesters nog tegen een 4-7 achterstand aan en dus was er werk aan de winkel in de tweede helft.

Met de 4-8 direct na rust leek een inhaalrace ver weg. Het team wist echter op inzet het initiatief over te nemen en steeds dichterbij te komen. Na doelpunten van Jeroen van Kappel en Koen van Barneveld stond het 11-11 met nog 8 minuten te spelen. Na de 11-12 lagen er nog voldoende kansen voor De Eemvogels maar de scherpte ontbrak om verder door te drukken. De 12-15 eindstand was gezien het vertoonde spel een terechte. De Eemvogels had echter op meer gehoopt na de knappe inhaalrace in de tweede helft.

In de komende weken speelt De Eemvogels uit in Noordwijk tegen Fluks en uit in Enkhuizen tegen DTS.

Doelpuntenmakers: Elise Koning 4x, Koen van Barneveld 4x, Jade Kraaikamp 1x, Jeroen van Kappel 1x, Maurice van Dillen 1x, Jeremi Mast 1x