Home 2022-2023 Puntendeling in Enkhuizen

Puntendeling in Enkhuizen

0

In de afgelopen weken is al gebleken dat in deze competitie alles dicht bij elkaar ligt. Ook in Enkhuizen tegen koploper DTS lagen er voor De Eemvogels kansen. In een gelijk opgaande wedstrijd ging De Eemvogels met een minieme voorsprong de rust in (5-6). In de slotfase kon het nog alle kanten maar eindigden beide ploegen met een punt. Eindstand 15-15.

Met 6 punten uit 4 wedstrijden stond tegenstander DTS bij de start van de wedstrijd nog bovenaan de ranglijst. De start was echter voor De Eemvogels dat verdedigend goed stond en na 15 minuten slechts 1 tegentreffer had geïncasseerd. Scoren bleek echter lastig en bij rust was er ondanks een goede eerste helft slechts een kleine voorsprong voor de Soesters, 5-6.

Uit de eerste aanval na rust volgde direct een doelpunt voor De Eemvogels en daarmee brak een sterke fase aan voor de ploeg. Met geduldig opbouwen werden de juiste kansen gecreëerd. Het resultaat was een gat van 4 punten in het voordeel van De Eemvogels. Daarop werd het initiatief overgenomen door de thuisploeg en stokte de doelpuntenproductie bij de Eemvogels. Bij 14-14 pakte DTS nog een voorsprong maar direct daarop maakte Koen van Barneveld weer gelijk. Met nog enkele schoten in de slotseconden was De Eemvogels dicht bij de winst maar moest het team toch genoegen nemen met een welverdiend punt.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 4x, Ilse van Barneveld 3x, Koen van Barneveld 3x, Jeroen van Kappel 2x, Jeremi Mast 2x, Elise Koning 1x.