Home 2022-2023 Eemvogels komt punt tekort voor een resultaat

Eemvogels komt punt tekort voor een resultaat

0

In de 7e speelronde was Fluks uit Noordwijk de laatste heenwedstrijd van het veldseizoen. Het verschil op de ranglijst was voorafgaand slechts een punt. In een wederom gelijk opgaande wedstrijd leek er lange tijd niets aan de hand voor de Soesters. Een ruststand van 3-5 werd ook na rust nog enige tijd behouden. Bij 8-8 ging het mis en zo pakte Fluks uiteindelijk de volle punten. Eindstand 10-9.

Na een aantal nipte nederlagen en een gelijkspel was De Eemvogels hard toe aan een overwinning. Met die instelling werd de wedstrijd in het zonovergoten Noordwijk aangevangen. Al snel werd duidelijk dat de doelpunten schaars zouden zijn en dat het vooral op strijd en inzet aan zou komen. In de eerste helft was De Eemvogels de bovenliggende ploeg en kon het vlak voor rust een gat van twee punten slaan. Ruststand 3-5.

Direct na rust viel de 3-6, maar dit was het startsein voor Fluks om aan te zetten. De thuisploeg scoorde iets gemakkelijker dan in de eerste helft waar dit voor De Eemvogels iets moeizamer ging. Bij 8-8 wist Fluks een gat te slaan na het benutten van een tweetal strafworpen. In deze periode stapelde De Eemvogels kans op kans maar bleek afronden niet mogelijk. De 10-9 was slechts voor de statistieken want in de resterende aanvallen wisten de Soesters de stand niet gelijk te trekken.

Een teleurstellende wedstrijd waar wel veel meer in had gezeten. Wederom werd echter duidelijk dat tegen iedere tegenstander punten haalbaar zijn en met die kennis gaan De Eemvogels volgende week naar Den Haag om voor de tweede maal tegen Dunas te spelen.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 3x, Daniëlle Ras 2x, Elise Koning 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jeremi Mast 1x, Koen van Barneveld 1x