Home 2022-2023 De Eemvogels na eerste helft veldseizoen gematigd tevreden

De Eemvogels na eerste helft veldseizoen gematigd tevreden

0

De wedstrijden die dit seizoen gewonnen moesten worden werden overtuigend gewonnen. Er lagen echter in de afgelopen weken voldoende kansen om veel meer punten te pakken. In de laatste veldwedstrijd voor de zaal speelde De Eemvogels voor de tweede maal tegen Dunas. In Den Haag gingen beide ploegen lang gelijk op. Na een ruststand van 9-8 was Dunas in de tweede helft een stuk zuiverder en won het verdiend. Eindstand 18-12.

In de thuiswedstrijd tegen Dunas ging het de gehele wedstrijd gelijk op en verloren de Soesters pas in de slotminuten. Ook in Den Haag waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Na doelpunten van met name Koen van Barneveld en Elise Koning aan de kant van De Eemvogels werd het vlak voor rust 8-8. Een tegentreffer van Dunas betekende een nipte achterstand bij rust.

Na rust werd de stand direct gelijk getrokken en tot 10-10 kon het nog alle kanten op. Dit was het teken voor Dunas om een stuk zuiverder te worden terwijl De Eemvogels het vizier niet meer op scherp had. De thuisploeg wist een gat van 4 te maken en daarmee verloor De Eemvogels de aansluiting. De eindstand van 18-12 was teleurstellend maar gezien het spelniveau van vorige week was er ook reden voor tevredenheid.

In de komende weken bereidt de ploeg zich voor op het zaalseizoen dat op 26 november begint.