Home 2022-2023 Mindere tweede helft leidt nederlaag De Eemvogels in

Mindere tweede helft leidt nederlaag De Eemvogels in

0

In Nunspeet was afgelopen zaterdag Hellas ’63 de tegenstander. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. In een gelijk opgaande eerste helft was het niveau goed en werd het gat nooit groter dan twee (11-9). De tweede helft begon ook op deze manier, maar het uitblijven van doelpunten van de Soesters maakte dat Hellas aan het langste eind trok. Met 21-13 was de score wat geflatteerd maar de overwinning verdiend voor de thuisploeg.

In een leuke eerste helft die bij vlagen in een hoog tempo werd afgewerkt kwamen beide teams om en om tot scoren. De Eemvogels wist als eerste een gat van 2 te maken maar dit werd vlak voor rust omgedraaid door de thuisploeg. Een goede eerste helft van De Eemvogels werd afgesloten met een nipte achterstand  van 11-9.

In de tweede helft wisten beide ploegen weer direct te scoren en daarmee bleef het tot 15-13 spannend. In de fase die volgde kon De Eemvogels de korf helemaal niet meer vinden en werd het spel wat geforceerder. Hellas ging daarentegen steeds zuiverder schieten en kon zo doorstomen richting een mooie score. De eindstand van 21-13 was teleurstellend voor De Eemvogels, maar het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Volgende week is in Soest Koveni uit Nieuwegein de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 5x, Koen van Barneveld 3x, Ilse van Barneveld 1x, Jade Kraaikamp 1x, Daniëlle Ras 1x, Maurice van Dillen 1x, Jeremi Mast 1x