Home 2022-2023 De Eemvogels verslaat ongeslagen Wolderwijd

De Eemvogels verslaat ongeslagen Wolderwijd

0

Met de eindejaarsperiode al in zicht stond er voor De Eemvogels nog een laatste wedstrijd op het programma. In Zeewolde was het ongeslagen Wolderwijd de tegenstander. De Eemvogels liet echter vanaf de start duidelijk merken dat het voor niemand bang hoeft te zijn. Ook niet voor één van de koplopers. Een voorsprong van 1-6 bij rust werd uitgebouwd naar 4-14. Een ruime en verdiende overwinning voor de goed georganiseerde ploeg uit Soest.

Met een aantal van ziekte herstelde dames weer terug in de basis werd er aangetreden tegen Wolderwijd. Waar De Eemvogels aan de eerste drie wedstrijden twee punten had overgehouden had Wolderwijd tot nu toe het volle pond gepakt. Met een scherp begin van de Soesters was de toon echter snel gezet. Verdedigend gaf de ploeg helemaal niets weg en aanvallend werd er geduldig gezocht naar doelpunten. Koen van Barneveld brak met twee treffers de score open en vervolgens wisten onder meer Ilse van Barneveld en Daniëlle Ras de score uit te breiden. Bij rust was er slechts 1 tegentreffer geïncasseerd en was het vertrouwen in een goede afloop groot.

Het risico van verslapping werd in de tweede helft direct in de kiem gescoord door twee snelle doelpunten van Soesterse hand waaronder een mooi uitgespeelde aanval die werd afgerond door Jeroen van Kappel.  Een vrije bal van Elise Koning, gevolgd door meerdere treffers van Jeremi Mast die met scherp schoot brachten de stand op 3-13. Beide teams scoorden nog eenmaal en daarmee was de zege voor De Eemvogels binnen. Met veel inzet, geduldig spel en scherpte in de afronding werd deze wedstrijd over de streep getrokken.

Na de feestdagen hervat De Eemvogels de competitie met een thuiswedstrijd tegen Huizen op 14 januari.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Koen van Barneveld 3x, Daniëlle Ras 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Elise Koning 1x, Ilse van Barneveld 1x