Home 2022-2023 De Eemvogels verliest in Zeist

De Eemvogels verliest in Zeist

0

Net als vorige week speelde De Eemvogels zaterdag tegen een tegenstander die op een gelijk aantal punten stond. In Zeist was RDZ de tegenstander en was de verwachting dat het een gelijkopgaande strijd zou worden. Een strijd werd het zeker aangezien er veel werd toegestaan en de wedstrijd daardoor heel fysiek werd. De start van de thuisploeg was beter dan die van De Eemvogels en een 6-4 ruststand was het logische gevolg. Na rust kwam De Eemvogels nog dichtbij maar echt doordrukken kon het team niet. In de laatste minuten gooide RDZ de wedstrijd in het slot en werd er een 13-9 nederlaag geleden door De Eemvogels.

Van goed korfbal was aan beide kanten weinig sprake en het werd al snel duidelijk dat er flink geknokt moest worden voor een resultaat. RDZ speelde in een hoger tempo en kwam zo, ondanks goed verdedigen van De Eemvogels, na 10 minuten op een 2-0 voorsprong. Slordigheden aan de kant van de Soesters maakten dat het lang duurde voordat het team tot goede aanvallen kwam. Halverwege de eerste helft kwamen met het toenemen van de concentratie ook gelijk de doelpunten. Met een 6-4 achterstand bij rust was de schade nog beperkt en kon er in de tweede helft nog wat worden rechtgezet.

Direct na rust werd de aansluitingstreffer gemaakt en leek het er even op dat er gelijk zou worden gemaakt. RDZ wist echter op de belangrijke momenten telkens weer een voorsprong van twee punten te pakken. De 8 doelpunten van De Eemvogels waren te weinig om echt aanspraak te doen op punten. Toen de thuisploeg wel bleef scoren werd duidelijk dat er niet meer in zat voor De Eemvogels in deze wedstrijd. Bij 13-9 werd er afgefloten.

Volgende week speelt De Eemvogels thuis tegen Hebbes uit Utrecht. Dat is de laatste wedstrijd van de eerste helft van de zaalcompetitie.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 3x, Elise Koning 2x, Jordi Mast 2x, Birgit Brouwer 1x, Jeroen van Kappel 1x