Home 2022-2023 Clinic trainers

Clinic trainers

0
Clinic trainers

Maandagavond 27 maart was er voor alle trainers een clinic gericht op het geven van training. Onze trainers hebben daar met veel enthousiasme aan deelgenomen en veel nieuwe inzichten op kunnen doen. Lees verder voor het verslag.

Met alle jeugdtrainers werd deelgenomen aan een clinic verzorgd door het KNKV.

Het was Dolf Nijbroek die maandagavond de trainers de fijne kneepjes van het trainersvak bijbracht. In hoog tempo werden de kinderen aan het werk gezet om oefeningen met de bal te doen. Vervolgens werd de bal gebruikt om door de korf te gooien. Met nadrukkelijke oefeningen gericht op de juiste wijze de bal omhoog te brengen gingen aan het einde van de training veel meer ballen door de korf dan bij de start. En ook deze training werd afgesloten met een onderling partijtje.

Ondertussen wees Dolf de aanwezig trainers steeds op nut en noodzaak van een oefening en vroeg aandacht voor de afwisseling van de oefeningen.

Nadat de kinderen bedankt werden en naar huis konden werd het nog een interessante bijeenkomst van Dolf met de trainers. De nabespreking was leerzaam. Een dergelijke bijeenkomst bleek nuttig en vraagt om meer.