Home 2022-2023 De Eemvogels sluit zaal af met goede overwinning

De Eemvogels sluit zaal af met goede overwinning

0

In de slotwedstrijd van het zaalseizoen speelde De Eemvogels in Utrecht tegen de studenten van Hebbes. Voor wat betreft de ranglijst stond er niets meer op het spel, maar de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Hebbes zat De Eemvogels niet lekker. Een goede start in de eerste helft werd tenietgedaan door een matige periode voor rust (10-10). In de tweede helft werd er orde op zaken gesteld en werd het zaalseizoen afgesloten met een solide overwinning (14-19).

Met een mooie treffer van grote afstand opende Jeroen van Kappel de score voor de Soesters. Van 1-1 liep het team uit naar 1-3 en uiteindelijk weer naar 3-5. Vanaf dat moment liep het minder aan Soester kant en wist Hebbes met pogingen van ver toch de aansluiting te vinden. De 10-10 bij rust was gezien het spelbeeld terecht maar zeker geen stand waar De Eemvogels genoegen mee zou nemen.

Na rust werd het verschil tussen beide teams al snel duidelijk. De Eemvogels ging nog strakker verdedigen en de thuisploeg kwam nauwelijks meer tot scoren. Aanvallend werd er geduldig gespeeld en bleef de schotzuiverheid hoog genoeg. Bij 14-19 werd er afgefloten en konden de punten mee naar Soest.

Op 22 april hervat De Eemvogels thuis tegen Wolderwijd de veldcompetitie. Een belangrijke wedstrijd met het oog op lijfsbehoud in de 3e klasse.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Jeroen van Kappel 5x, Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast 3x, Jade Kraaikamp 2x