Home 2022-2023 De Eemvogels verliest met minimaal verschil

De Eemvogels verliest met minimaal verschil

Afgelopen zaterdag was in Diemen nummer 2 DKV Victoria de tegenstander. De heenwedstrijd werd in oktober met 12-15 verloren. Gezien de ranglijst was er voor beide teams veel aan gelegen om de punten te pakken. Bij rust keken de Soesters tegen een 7-4 achterstand aan. Na rust werd dit snel omgedraaid in een voorsprong. In een spannende slotfase werd er echter ongelukkig en met een minimaal verschil toch verloren. Eindstand 12-11.

In de eerste helft werd duidelijk dat het wederom een zeer gelijkopgaande strijd zou worden. Tot 4-4 werd er om en om gescoord en hadden beide teams het vooral verdedigend goed voor elkaar. Kort voor rust wist de thuisploeg nog driemaal te scoren en daarmee ging De Eemvogels, ondanks een redelijk goede eerste helft, met een achterstand de rust in.

De Eemvogels startte de tweede helft vol vertrouwen en dit werd nu ook uitgedrukt in de score. Na de 5-7 van Daniëlle Ras wisten Ilse van Barneveld en Rianne Koning met twee afstandsschoten de stand gelijk te trekken. Met de 7-8 van Jordi Mast was de voorsprong een feit. Na de gelijkmaker van DKV zorgde Koen van Barneveld met twee treffers voor een nieuwe voorsprong. Bij 11-11 ontstond er wat onduidelijkheid bij een vrije bal die vervolgens werd afgerond door de thuisploeg. Ondanks diverse kansen voor De Eemvogels werd er in het restant van de wedstrijd geen gelijkmaker meer geproduceerd. De 12-11 eindstand was daarmee ongelukkig en een gelijkspel was gezien het wedstrijdbeeld dik verdiend geweest.

Over twee weken speelt De Eemvogels thuis tegen DTS uit Enkhuizen.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 3x, Ilse van Barneveld 2x, Jeremi Mast 2x, Koen van Barneveld 2x, Rianne Koning 1x, Daniëlle Ras 1x