Home 2022-2023 Nipte nederlaag De Eemvogels kenmerkend voor seizoen

Nipte nederlaag De Eemvogels kenmerkend voor seizoen

Nipte nederlaag De Eemvogels kenmerkend voor seizoen

Het gebeurde dit seizoen al 4 keer eerder dat De Eemvogels kort voor tijd gelijk stond, het betere van het spel had, en eigenlijk had moeten winnen. Ook afgelopen zaterdag was dit het geval. Tegen DTS uit Enkhuizen stond het kort voor tijd 8-8 en lagen er voldoende kansen om de volle winst te pakken. Het kwartje viel echter de andere kant op en zo werd er voor de vijfde keer dit seizoen met 1 doelpunt verschil verloren. Eindstand 8-9.

De heenwedstrijd in het najaar was een gelijk opgaande wedstrijd waarin De Eemvogels van een achterstand terugkwam en nog gelijk wist te maken. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was wederom spannend en vanaf de start ging het zeer gelijk op. Na de openingstreffer van DTS maakte Elise Koning al snel gelijk. Na doelpunten van Jade Kraaikamp, Daniëlle Ras en Jordi Mast werd de ruststand op 6-6 bepaald.

De tweede helft was doelpuntarm. Verdedigend stonde beide teams goed maar de afronding in de aanval liet te wensen over. Na de 8-8 van Maurice van Dillen leek er van alles mogelijk maar na de 8-9 van DTS werd er niet meer gescoord door de thuisploeg. Eindstand 8-9.

In de komende twee weken wordt het seizoen afgerond met een uitwedstrijd tegen koploper Luno en een thuiswedstrijd tegen Fluks.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 4x, Elise Koning 1x, Daniëlle Ras 1x, Jade Kraaikamp 1x, Maurice van Dillen 1x