Home 2022-2023 De Eemvogels sluit seizoen af met een punt

De Eemvogels sluit seizoen af met een punt

0

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond er voor De Eemvogels nog wel wat op het spel. Thuis tegen Fluks uit Noordwijk zou minimaal een punt betekenen dat het team alleen op de zesde plaats zou eindigen. Bij rust leek dit een lastig verhaal te worden toen er een 4-7 achterstand op het bord stond. Het team toonde echter veerkracht en pakte uiteindelijk toch een punt. Eindstand 9-9.

Met Rianne Koning op de plek van de geblesseerde Elise Koning begon De Eemvogels aan de wedstrijd. Met de hoge temperaturen bleek het voor beide teams lastig om veel druk op de aanval te houden. Aanvallen waren vaak kort en de passing was slordig. Fluks wist in de eerste helft het beste met de omstandigheden om te gaan. Van 1-1 liep de tegenstander uit naar 1-4. Door onder meer doelpunten van Rianne Koning en Koen van Barneveld bleef het gast bij rust 3 punten. Ruststand 4-7.

Na rust werd het al snel 4-8 maar vanaf dat moment draaide het spelbeeld om. De thuisploeg wist nu wel de druk op de aanval te houden en lange aanvallen werden uiteindelijk afgerond. Doelpunten van Jeroen van Kappel, Koen van Barneveld en Jordi Mast betekenden een gelijke stand. Een afstandsschot van Koen van Barneveld maakte het zelfs 9-8 in het voordeel van de thuisploeg. De 9-9 die snel volgde kon door beide teams niet meer veranderd worden.

Zo sluit De Eemvogels het seizoen af met een punt en heeft het volledig op eigen kracht handhaving bewerkstelligt.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 4x, Rianne Koning 2x, Jordi Mast 2x, Jeroen van Kappel 1x.