Home 2013-2014 Ontwikkelingen rondom Sportvisie (3)

Ontwikkelingen rondom Sportvisie (3)

0
Ontwikkelingen rondom Sportvisie (3)

bezuiniging Vandaag heeft het college van B en W besloten het voorstel voor het nieuwe tariefstelsel voor de sport niet voor te leggen aan de gemeenteraad. Het college stelt aan de raad voor om sportbestuurders zelf de gelegenheid te geven om met een gedragen plan te komen.

Het college moet constateren dat ondanks een periode van overleg met vertegenwoordigers van sportverenigingen de ingeslagen weg op dit moment onbegaanbaar is gebleken. Burgemeester en wethouders hebben dan ook besloten om de beoogde plannen voor een nieuw tariefstelsel niet ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor te leggen. De Sportfederatie Soest en de kerngroep hebben het aanbod gedaan om vanuit sportbestuurders zelf tot voorstellen te komen. Het college wil de gemeenteraad voorstellen om de sportbestuurders deze gelegenheid te bieden en het huidige passepartoutsysteem tot augustus 2015 te handhaven. Opdracht blijft de financiële taakstelling en de inrichting van een nieuwe tariefstelsel conform de opdracht en de meegegeven kaders van de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt het collegevoorstel op 13 februari.

Als de gemeenteraad het eens is met het voorstel van het college, dan is de sport aan zet. We gaan terug naar de tekentafel. Gezamenlijk zullen we een plan moeten opstellen waarmee de bezuiniging van €500.000 gehaald wordt. Bezuinigd zal er moeten worden. En het is niet uitgesloten dat er verenigingen zullen zijn die zwaar getroffen worden, maar we kunnen nu gezamenlijk kijken naar een ander – en hopelijk beter passend – systeem.

Meer informatie:
persbericht gemeente
nieuwsbrief Sport Federatie Soest