Home 2013-2014 Schoolkorfbaldag wederom een groot succes

Schoolkorfbaldag wederom een groot succes

0
Schoolkorfbaldag wederom een groot succes

korfbaliedereendoetmeeAfgelopen zaterdag organiseerde korfbalvereniging De Eemvogels de jaarlijkse Schoolkorfbaldag voor alle Soester basisscholen. Tijdens deze dag kunnen de basisschoolleerlingen uit groep 3 t/m 8 kennismaken met deze teamsport. Met meer dan 260 kinderen was het ook dit jaar weer een groot succes.

De groepen 3 en 4 maakten via een parcours van diverse spelletjes spelenderwijs kennis met korfbal. Ieder team werd hierbij begeleid door een gastvrouw of –heer van de korfbalvereniging. Het enthousiasme bij de kinderen en begeleiders was groot.

Winnaars
In de middag was het tijd voor het Schoolkorfbaltoernooi. De groepen 5 en 6 beten het spits af. Er werden gezellige en sportieve wedstrijden gespeeld. De finale tussen de twee teams van de 2e Van der Huchtschool eindigde – tot grote vreugde van de twee teams – in een gelijkspel.

Bij de groepen 7 en 8 ging het er minstens zo fanatiek aan toe. De 2e Van der Huchtschool en Da Costaschool kwamen nog goed in de buurt, maar het was de Driesprong die vol overtuiging met de grootste beker naar huis ging.

Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi
De winnaars van het toernooi mogen het op zaterdag 31 mei tijdens het Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi opnemen tegen de andere kampioenen uit de provincie. Voorafgaand aan het toernooi zullen zij nog wat extra tactische en technische tips meekrijgen van de ervaren korfballers van De Eemvogels.

Gratis proeftrainen
Alle deelnemende kinderen ontvingen na afloop een aandenken aan de Schoolkorfbaldag. Tevens zijn ze welkom om de komende vier woensdagen gratis mee te trainen.

Foto’s
Foto’s van de Schoolkorfbaldag volgen snel. Heb je leuke foto’s gemaakt? Mail ze naar foto@eemvogels.nl.

Vrijwilligers bedankt
Een groot compliment voor alle Eemvogels die zich ingezet hebben om de leerlingen een leuke dag te bezorgen en enthousiast te maken voor onze sport: BEDANKT!

Bekijk de volledige uitslag op de Schoolkorfbaldag-pagina.