Home 2014-2015 Eemvogels winnen 4e wedstrijd op rij

Eemvogels winnen 4e wedstrijd op rij

0

S1 2014-2015

Zaterdag 13 december namen de Eemvogels 1 het op tegen de studenten korfbalvereniging uit Nijmegen, Skunk 1.

Het begin van de wedstrijd zag er goed uit voor de Eemvogels. Dankzij Jordi- en Jeremi Mast werd er een voorsprong van 4-1 bereikt. Hierna volgde de inhaalslag van SkunK. Er werd scherp verdedigd  en  de Soesterse sporters moesten er voor knokken om hun voorsprong te behouden. De Nijmeegse studenten begonnen tegengas te geven en wisten het gat van 4-1 te reduceren tot twee punten. Gedurende de rest van de eerste helft ging het gelijk op. Zowel Jeremi Mast als Henk Luijk wisten het doelpuntensaldo van de Eemvogels naar 6 punten op te schroeven. De Soesterse ploeg werd echter wat slordig en Skunk wist daarvan te profiteren. De eerste helft werd afgesloten met een tussenstand van 6-6.

In de rust gaf coach Rick Mast het team het advies om in de aanvallen meer rust te nemen, en de verdediging net zo goed te laten zijn als in de eerste helft.

Dit advies werd door het team goed opgepikt. Beide teams gingen gelijk op in het begin van de tweede helft. Henk Luijk, Irina van der Wal en Jeremi Mast wisten in deze ‘ping-pong’-fase van de wedstrijd in totaal 4 punten te noteren. 10-9.

Er werd niets weggegeven aan de Nijmeegse ploeg. De verdediging van de Eemvogels stond als een huis en in de aanval werden er betere keuzes gemaakt. Hier was goed te merken dat de woorden van coach Rick Mast tot het team waren doorgedrongen. De gebroeders Mast,  Nienke van Berkel, Jade Kraaikamp en Jeroen van Kappel hebben zorgden ervoor dat er een  gat werd geslagen van zes punten. Skunk wist er aan het eind van de wedstrijd nog twee afstandsschoten in te leggen.

Hiermee is de laatste wedstrijd van het kalenderjaar gespeeld door de Eemvogels 1 met een 16-11 overwinning. Een spannende wedstrijd met een ijzersterke verdediging.