Home 2015-2016 Eemvogels verliest in Kesteren

Eemvogels verliest in Kesteren

0

Kesteren werd vooraf gezien als een ploeg waar punten tegen behaald konden worden. Eemvogels wist lang bij te blijven, maar het was uiteindelijk de thuisspelende ploeg die met een score van 22-14 aan het langste eind trok.

Na een goede prestatie tegen Midlandia, kwam het eerste team vol goede moed het veld van Kesteren op. De teams waren elkaar al eerder tegen gekomen op een toernooi afgelopen zomer, maar dat was volgens coach Cor van Dijk geen reden om te denken dat de winst niet gepakt kon worden. De Eemvogels begon de wedstrijd goed. In de eerste 4 minuten wisten Jordi Mast en Henk Luijk de korf te vinden en kwam De Eemvogels op een 0-2 voorsprong. Kesteren vocht terug en zette de wedstrijd binnen enkele minuten naar hun eigen hand (4-2). In het restant van de eerste helft liepen bij beide teams de irritaties wat op door onbegrijpelijke beslissingen van de leidsman. Door 4 doelpunten van de heren van Eemvogels, bleven beide ploegen dicht bij elkaar, 7-6. In de laatste 15 minuten van de eerste helft lukte het alleen Kesteren nog de korf te vinden, waardoor er met een verschil van 6 punten de rust in werd gegaan. De ruststand 6-12.

Coach Cor van Dijk was tevreden over de eerste 15 minuten van het spel, er werd een mooi spelletje korfbal laten zien. Zijn tip was om de rust te bewaren, de Eemvogels moest weer het eigen spel gaan spelen. Na rust kwam Nando Kraaikamp er in voor Henk Luijk.

In de tweede helft begon De Eemvogels wederom sterk en dit keer waren het de dames. Daniëlle Ras scoorde met een omdraaibal en Nienke van Berkel creëerde haar eigen kans achter de korf en rondde deze af. Het lukte de Eemvogels om dichterbij te kruipen en de wedstrijd en terug te komen tot 13-16 Jeremi Mast, Jordi Mast en invaller Nando Kraaikamp (2x) konden daarbij de korf opnieuw vinden. Kesteren wist echter de schade beperkt te houden en zelf te blijven scoren. Als laatste was  het Jeroen van Kappel  die voor de Eemvogels een wist te scoren. De eindstand werd 22-14.

Het was een wedstrijd met sterke periodes voor de Eemvogels, maar door het scorende vermogen van de tegenpartij en hun schotzuiverheid, werd deze wedstrijd met een echte korfbaluitslag verloren.