Home 2015-2016 De Eemvogels lijdt onnodige nederlaag in Nieuwegein

De Eemvogels lijdt onnodige nederlaag in Nieuwegein

0

Tegen Koveni begon het eerste team van de Eemvogels goed. Tot aan de laatste 10 minuten bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Koveni wist echter, ondanks dat Henk Luijk aan Soesterse kant zeer trefzeker was, een klein gaatje te slaan en de punten in Nieuwegein te houden.

De start van de Eemvogels was goed, Henk Luijk brak met een afstandsschot en een vrije bal de wedstrijd open. De wedstrijd bleek gelijk opgaan en uiteindelijk wist Koveni vlak voor rust voor het eerst op een voorsprong te komen, 8-7. Doelpunten van De Eemvogels werden gemaakt door Daniëlle Ras, Nienke van Berkel, Jeremi Mast en Henk Luijk (2x).

Coach van Dijk was in de rust duidelijk. Als de afspraken werden nagekomen en dezelfde inzet werd getoond in de tweede helft, zou Koveni verslagen kunnen worden.

Binnen 10 minuten wist de ploeg uit Soest de stand op 11-11 te brengen. Nienke van Berkel, Ilse van Barneveld en Henk Luijk (2x). Na een zware blessure aan de kant van Koveni werd de wedstrijd harder en was het de thuisploeg die het beste met de situatie om kon gaan.  Henk Luijk wist met zijn zevende treffer van de middag  nog wat terug te doen namens De Eemvogels, maar uiteindelijk wist Koveni de wedstrijd met een eindstand van 15-12 te beslissen.

Komende zaterdag speelt het eerste team thuis tegen VIKO, de huidige koploper.