Ondanks enkele goede wedstrijden had De Eemvogels tot op heden geen punten gepakt in het huidige zaalseizoen. Tegen DSO werd daar echter verandering gebracht en werden de punten in Soest gehouden. Een goede teamprestatie bracht het team een 15-12 overwinning.

Op 9 januari vond de eerste wedstrijd van 2016 van De Eemvogels 1 plaats. In de thuishal, Sportboulevard de Engh,  namen zij het op tegen het onbekende DSO  uit Alkmaar.  Coach van Dijk sprak zijn team krachtig toe met de boodschap dat de sterke eerste helft tegen Fortissimo en de solide tweede helft tegen Viko, vandaag samen zouden moeten komen om de punten in Soest te houden. In voorafgaande wedstrijden hebben de Eemvogels keer op keer bewezen dat het veldspel absoluut goed genoeg is om in de derde klasse te spelen. De kansen zijn er, nu moeten de ballen alleen de korf nog vinden. Aansluitend hierop wilde coach van Dijk in de aanval vooral lef zien. Verder zou in de verdediging strak moeten worden verdedigd.

Binnen de eerste 10 seconden wist de thuisploeg het eerste punt op het bord te zetten, Henk Luijk maakte vanuit de draai een doorloopbal. De ploeg uit Alkmaar wist al gauw een voorsprong te behalen van 3 punten door onder andere twee weggegeven strafworpen van de Eemvogels. Vervolgens wisten echter zowel Henk Luijk als Jeroen van Kappel met hun afstandsschoten de korf te vinden en werd het gat gedicht tot een stand van 5-5. Het restant van de eerste helft werd er goed verdedigd en hadden beide teams moeite met scoren. Het leek erop dat DSO met een voorsprong de rust in zou gaan nadat zij kort voor rust nog twee treffers wisten aan te tekenen. De Eemvogels bleven echter knokken en in de laatste minuut werd de stand alsnog gelijk getrokken. Een schot van Luijk  en een bijna onmogelijke bal van Jordi Mast brachten de stand op 7-7.

In de rust sprak coach van Dijk het team met positieve woorden toe. Dit was de eerste helft die hij graag wilde zien. Nog dertig minuten op deze manier spelen en dan was de kans groot dat de punten in Soest zouden blijven.

In de tweede helft was het DSO dat het eerste punt wist te maken. Dit werd echter gelijk beantwoord met een afstandsschot van Jeroen van Kappel. De Soesters bleven goed verdedigen en lieten aanvallend goede dingen zien. Dit resulteerde in een voorsprong van drie punten nadat Nienke van Berkel twee keer de korf wist te vinden en Jeremi Mast een  afstandsschot wist te maken. Deze voorsprong gaven de Eemvogels niet meer uit handen Met afstandsschoten van Henk Luijk , Jeremi Mast en twee van Jordi Mast kwam de teller op 15-12 en daarmee was de wedstrijd gedaan.

All-round een sterke wedstrijd en een goed begin van het nieuwe jaar voor De Eemvogels 1.

Doelpuntenmakers : Henk Luijk 6, Jordi Mast 3, Nienke van Berkel 2, Jeroen van Kappel 2, Jeremi Mast 2