Home 2015-2016 Kleuters zeer enthousiast over korfbal

Kleuters zeer enthousiast over korfbal

0
Kleuters zeer enthousiast over korfbal

De ervaren trainers van korfbalvereniging De Eemvogels geven deze maanden beweeglessen aan bijna 400 kleuters van zes verschillende Soester basisscholen. Dit allemaal ter voorbereiding op de Eemvogel Kangoeroe Klup-ochtend op zaterdag 16 april. Alle kinderen uit Soest tussen de 3 en 6 jaar zijn die ochtend welkom op het korfbalveld.

De Kangoeroe Klup is een uniek beweegprogramma dat ontwikkeld is door de nationale korfbalbond (KNKV). Lopen, springen, scoren en plezier vormen de basis van deze lessen. De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden, maar puur op bewegen. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Sinds de tweede week van maart tot en met medio april zijn de trainers iedere week op ten minste twee scholen aanwezig. Op deze manier maken de kleuters van de Da Costaschool, De Driesprong, alle drie de Van der Huchtscholen en de Startbaan kennis met de Kangoeroe Klup. Alle kleuters krijgen twee of drie beweeglessen van de Soester korfballers.

Tijdens de eerste les hebben de kinderen geleerd hoe ze moeten gooien en vangen en hoe ze met en zonder bal lekker kunnen bewegen. De les begon met een echte warming-up. Daarna hebben de kleuters met ballen overgerold en gegooid, zijn door korven gekropen en hebben pittenzakken in korven gegooid. Bij de tweede les wordt ook gefocust op het samenspel. Korfbal kan niet zonder teamwork.

Alle kleuters hebben een diploma ontvangen van de korfbalvereniging. Na iedere les ontvangen de kinderen een sticker op dit diploma. Op de Eemvogel Kangoeroe Klup-ochtend op zaterdag 16 april kunnen de laatste stickers verdiend worden. Een vol diploma levert die ochtend een cadeautje op.

Alle kinderen uit Soest van 3 t/m 6 jaar (ook de kinderen die geen deel hebben genomen aan de gastlessen) zijn op zaterdag 16 april van 10.00 en 10.45 uur van harte welkom op het korfbalveld van De Eemvogels aan de Henriëtte Blaekweg voor een feestelijke kennismaking met de Kangoeroe Klup.