Home 2015-2016 Mooie overwinning tegen Kesteren

Mooie overwinning tegen Kesteren

0
Mooie overwinning tegen Kesteren

Na de goede resultaten van de afgelopen weken trad De Eemvogels deze week aan tegen Kesteren 1. De heenwedstrijd werd nog verloren maar de ploeg van trainer Cor van Dijk begon desondanks met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Na een 10-8 ruststand behaalde de De Eemvogels een solide 18-13 overwinning waardoor lijfsbehoud nu vrijwel zeker is.

Op zaterdag 23 april speelde De Eemvogels 1 tegen Kesteren 1. De wedstrijd tegen Kesteren, het team dat in de competitie op de 3e plaats stond en 4 wedstrijden meer had gewonnen dan de Soesters, zou wel eens spannend kunnen worden. Cor van Dijk gaf vooraf aan te geloven in een overwinning en hij stuurde het team met enkele belangrijke aandachtspunten het veld in.

Het was een dag met onstuimig weer, waardoor beide teams rekening moesten houden met de wisselende omstandigheden. Toch vielen al snel de eerste doelpunten, zowel voor De Eemvogels door Nienke van Berkel als voor het team uit Kesteren. Toch was het De Eemvogels dat de voorsprong gestaag wist uit te bouwen. De heren van de Eemvogels vonden maar liefst 9 keer de korf, waardoor de ruststand op 10-8 voor de Eemvogels kwam te staan. Henk Luijk, die er 3 scoorde, moest na een kwartier gewisseld worden voor Nando Kraaikamp in verband met een blessure. De verdediging van De Eemvogels stond deze wedstrijd sterk, zoals eigenlijk de laatste wekens telkens het geval is geweest. In de aanval vielen er mooie doelpunten en was het voor de Soesters belangrijk om de rust te bewaren en geconcentreerd te blijven spelen.

In de tweede helft kwam de uitploeg goed uit de kleedkamer en wisten zij de stand gelijk te trekken. Vervolgens zorgde Ilse van Barneveld er voor dat De Eemvogels weer op voorsprong kwam, en dit werd niet meer weggegeven. De laatste vijf doelpunten werden gemaakt door de thuisploeg en daarmee werd een mooie overwinning op Kesteren behaald. Een geweldige prestatie van het team waarbij de wedstrijd geroutineerd werd uitgespeeld en er veel inzet en strijdlust op de mat werd gelegd.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 5x, Jeroen van Kappel 4x, Henk Luijk 3x, Jeremi Mast 3x, Ilse van Barneveld 2x, Nienke van Berkel 1x