Afgelopen zaterdag trad het eerste team van De Eemvogels in Hillegom aan voor de opening van het nieuwe korfbalseizoen. In een gelijkopgaande wedstrijd wist de thuisploeg beter met de kansen om te gaan dan de ploeg uit Soest. Na een 9-5 ruststand werd de wedstrijd uiteindelijk met 15-8 verloren.

Op het sportpark in Hillegom trad De Eemvogels 1 op écht gras aan tegen SDO, een tegenstander waar de Soesters vorig seizoen moeite mee hadden. Met enkele wijzigingen in de samenstelling van de vakken trad de ploeg vol goede moed aan voor deze seizoensopening. SDO opende de score, maar in het eerste gedeelte van de wedstrijd slaagde De Eemvogels er telkens in om de stand gelijk te trekken. Onder meer Daniëlle Ras en de gebroeders Mast wisten de korf te vinden. Tot aan de 4-4 bleef het gelijk opgaan. Daarna wist SDO beter met de kansen om te springen en zo een 9-5 ruststand op het bord te zetten.

Coach van Dijk gaf in de rust aan dat het enthousiasme van de jeugdige ploeg te prijzen viel, maar dat daarmee de slordigheid toenam. Voor het restant van de wedstrijd was het zaak om geduldig te spelen en de kansen nu wel af te maken.

Direct na rust wist SDO de korf te vinden en duurde het vervolgens even voordat De Eemvogels weer aan goed aanvalsspel toekwamen. Tegen de treffers van onder meer Jeroen van Kappel en Jordi Mast wist SDO echter telkens twee of drie tegentreffers te stellen waardoor het gat langzaamaan groeide. Na een korte eindsprint van De Eemvogels stond er uiteindelijk een 15-8 eindstand op het bord.

Komende zaterdag speelt De Eemvogels om 15.30 uur in Soest tegen het nog onbekende Sperwers.