De C1 van De Eemvogels is de competitie uitstekend begonnen. Werd er vorige week met 2-1 nog een “gestolen” overwinning binnengehaald tegen Nijkerk, door hard werken, deze week werd er verdient gewonnen uit bij MIA.

De Eemvogels startte sterk en al snel zette Iris de 0-1 op het score bord. Vlot daarna was het Lars die de 0-2 aantekende. Een goed begin wat werd doorgezet. Er kwamen genoeg kansen alleen vielen de ballen telkens aan de verkeerde kant van de rand van de korf af. Toch schoot Ingmar 5 minuten voor rust de 0-3 binnen en was de wedstrijd volledig onder controle. Uit het niets viel de 1-3 en een minuut later viel uit een, door Lotte goed verdedigde, doorloopbal de 2-3. Oeps, toch een andere ruststand dan verwacht.

In de rust werd aangegeven dat als het team de inzet bleef tonen zoals deze in de eerste helft was het vanzelf goed moest komen. De tweede helft startte en meteen liep De Eemvogels tegen een strafworp tegen aan, deze werd gemist maar kort daarna stond het via een afstandsschot wel 3-3.

Toch voelde je dat De Eemvogels beter waren, maar dan moet je de kansen wel maken en geen ruimte weggeven. Heel lang bleef de 3-3 op het scorebord staan en leek degene die ging scoren de winnaar te worden. Met een paar minuten te gaan was het Benieke die de 3-4 er in schoot. Meteen daarna een goede doorloopbal van Ingmar en 3-5.

Wedstrijd binnen zo leek het, maar niets is minder waar. Vrij snel kreeg MIA wederom een strafworp mee, welke wel werd afgemaakt. Nog een minuut met 4-5 op het scorebord. Kans voor De Eemvogels, mis, bal naar het andere vak, onderschepping en eindsignaal. Een goede overwinning, behaald door inzet, plezier en goed samenspelen.