Na de overwinning van vorige week was het voor De Eemvogels zaak om tegen het bekende Koveni de punten in Soest te houden. Na een matige start kwam de thuisploeg in een goed ritme en wist het voor rust de achterstand om te buigen in een 10-8 voorsprong.  In de tweede helft wist het collectief de overwinning over de streep te trekken en het gat met de concurrentie te vergroten. Eindstand 18-16.

Deze zaterdag was het voor het eerste van De Eemvogels zaak om het gat met de onderste ploegen op de ranglijst te vergroten. Koveni uit Nieuwegein was de tegenstander en dat bood kansen. De coach van de Soesters, die niet onbekend is met Koveni, gaf voor de wedstrijd aan dat er net als vorige week vol verdedigd moest worden. Echter ontbrak in de beginfase juist in verdedigend opzicht de concentratie. Een snelle 0-3 achterstand was het gevolg.  Het herstel volgde snel en niet veel later was de stand niet weer gelijk. In de periode voor rust, werd er door beide ploegen om en om gescoord en zo bleef het lange tijd spannend. Voornamelijk de dames van De Eemvogels wisten de kansen te verzilveren. Met een mooie omdraaibal van Jade Kraaikamp en acties van Daniëlle Ras en Ilse van Barneveld pikten zij allen belangrijke doelpunten mee. Voor rust konden De Eemvogels door scores van Jordi Mast en Henk Luijk, die een vrije bal zuiver raak schoot, even afstand nemen.

Met een 10-8 ruststand werden de kleedkamers opgezocht voor een peptalk van coach Cor van Dijk. De boodschap was duidelijk; het gaat zo snel mogelijk vergroten naar 3 punten zodat de tegenstander niet binnen 1 vakwissel weer gelijk kon komen.

Aanvoerder  Jeremi Mast volgde het advies perfect op met direct na rust een afstandsschot en een strafworp, uitgelokt door Elisa van Hengstum. Van Hengstum wist telkens de druk op haar tegenstander hoog te houden en zo de ene na de andere overtreding uit te lokken. Koveni werd in de wedstrijd gehouden door één van de heren die niet leek te kunnen missen. De Eemvogels hadden er moeite mee deze heer onschadelijk te maken, maar door zelf op de belangrijke momenten te blijven scoren bleef de voorsprong in stand. Jeroen van Kappel bepaalde met zijn tweede van de middag de eindscore voor De Eemvogels.  Koveni had nog een eindsprint met 3 doelpunten op rij, maar was niet in staat de wedstrijd nog naar hun hand te zetten. Met 18-16 verlieten de ploegen het veld. Ook deze week werd er in het team van De Eemvogels door veel verschillende spelers gescoord. Een mooie ontwikkeling die perspectief biedt voor de komende uitwedstrijd tegen Thor in Harmelen.

Doelpuntenmakers:

Jeremi Mast: 6x, Daniëlle Ras: 3x, Jordi Mast: 3x, Henk Luijk: 2x, Jeroen van Kappel: 2x, Ilse van Barneveld: 1x, Jade Kraaikamp: 1x.