Na drie wedstrijden stond het 1e van De Eemvogels op 4 punten en daarmee was er een goed begin gemaakt met het behalen van de doelstelling; handhaving in de derde klasse.  In Harmelen werd er aangetreden tegen Thor en ook in deze wedstrijden moesten punten gepakt kunnen worden. Gaandeweg de wedstrijd bleek dat de 2 punten mee naar Soest zouden gaan en dat de overwinning geen moment in gevaar zou komen. De Soesters speelden op een rustige en volwassen manier de wedstrijd in Harmelen uit: eindstand 6-16.

De tegenstander uit Harmelen is een bekende. Dit kalenderjaar zijn er al twee oefenwedstrijden gespeeld, met een winst –en verliespartij als resultaat. De Eemvogels startte fel: Henk Luijk schoot van grote afstand tweemaal raak. Thor scoorde via een schot de aansluitingstreffer, maar vanaf dat moment pakte De Eemvogels goed door. Tim Luijk, die in de basis startte voor de afwezige Jeroen van Kappel, gaf het startsein met de 1-3. Beide verdedigingsvakken wisten de aanvallen van Thor dusdanig te storen dat er maar sporadisch een tegendoelpunt uit voort kwam. Met enkele geblokte schoten, goede communicatie en een strakke organisatie werd het spel van de tegenstander compleet ontregeld. Door het geduldig opzetten van aanvallen, waarbij alle 8 de spelers telkens goed wisten te combineren met elkaar, liepen de Soesters uit naar een voorsprong van 5 punten. Door doelpunten van zowel de gebroeders Mast als de gebroeders Luijk gingen de teams met een 4-9 ruststand de kleedkamers in.

Coach van Dijk was tevreden met het vertoonde spel en hamerde op het vasthouden van de concentratie. Als de taken uitgevoerd bleven worden zou de overwinning niet in gevaar komen.

Na de 5e tegentreffer gaf de ploeg uit Soest gas: de gebroeders Luijk en Jeremi Mast scoorden via vlotlopende aanvallen. Met name de doorloopbal van Henk Luijk, die al vrijwel onder de korf stond maar de bal er nog met een hand in legde, was schitterend. Door de hechte defensie van beide vakken kwam Thor in de tweede helft nog maar 2 keer tot scoren. Aan de kant van de Soesters wisten Danielle Ras en Elisa van Hengstum via respectievelijk een afstandsschot en een doorloopbal nog punten mee te pakken. Met een eindstand van 6-16 verlieten de spelers het veld.

Na 4 wedstrijden zijn er inmiddels 6 punten gepakt; een mooi resultaat tot dusver. In de laatste drie wedstrijden van de eerste helft van het veldseizoen probeert De Eemvogels het puntentotaal nog verder op te krikken. Volgende week komt het 1e van de Weidevogels naar Soest. De ongeslagen status van dat team is indrukwekkend, maar De Eemvogels kan vol goede moed aantreden om zo de gedeelde tweede plaats en ongeslagen status thuis te verdedigen.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk: 6x, Tim Luijk: 3x, Jeremi Mast: 3x, Jordi Mast: 2x, Danielle Ras: 1x, Elisa van Hengstum: 1x.