Na het verlies tegen het sterke de Weidevogels was het zaak voor De Eemvogels om de draad tegen Triade weer op te pakken. In Nieuwpoort werd er echter met name in de eerste helft te zwak gespeeld om aanspraak te maken op de overwinning. Bij rust had Triade een 11-6 voorsprong gepakt. Een opleving van de Soesters in de tweede helft was onvoldoende voor een goed resultaat. Eindstand 17-13.

In Nieuwpoort trad De Eemvogels met de vertrouwde basis acht aan tegen Triade, dat 1 punt minder had verzameld. Het spel was in de eerste helft van een bedenkelijk niveau, maar Triade slaagde er met lange aanvallen in om voldoende druk uit te oefenen en een voorsprong te pakken. Aan strijd ontbrak het bij De Eemvogels niet maar teveel slordigheden en gemiste kansen maakten dat er een onvermijdelijke achterstand op het bord stond bij rust.

Coach Rick Mast gaf, bij afwezigheid van Cor van Dijk, in de rust aan dat het gebrek aan focus en concentratie de ploeg opbrak. In de tweede helft was het zaak om dit op te pakken en weer als een collectief het initiatief terug te pakken.

Direct na rust wist Henk Luijk met een afstandsschot de goede bedoelingen van De Eemvogels kracht bij te zetten. In de daaropvolgende fase werd de korf echter te moeizaam gevonden om dichterbij Triade te komen. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kwam de ploeg uit Soest meer toe aan het eigen spel en werd de druk opgevoerd. Verdedigend werd nu wel de concentratie vastgehouden met als hoogtepunt een prachtig blok van Jeremi Mast. De ploeg wist terug te komen tot 16-13, maar daar bleef het vervolgens bij. Het slotakkoord was voor Triade dat daarmee de overwinning wist binnen te halen.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Henk Luijk 3x, Jordi Mast 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jade Kraaikamp 1x, Elisa van Hengstum 1x