Home 2016-2017 De Eemvogels start zaalcompetitie met solide overwinning

De Eemvogels start zaalcompetitie met solide overwinning

0

In Sportboulevard de Engh trad het eerste team van De Eemvogels voor de start van de zaalcompetitie aan tegen het onbekende Lemmer. In een qua score gelijkopgaande eerste helft wist de thuisploeg vlak voor rust een gat te slaan. In de tweede helft werd de score geduldig uitgebouwd waardoor er bij het laatste fluitsignaal een 18-12 overwinning op het bord stond.

Tegen Lemmer begonnen de Soesters in de bekende basisopstelling. Na een wat langzame start wist Henk Luijk van afstand het eerste doelpunt van dit zaalseizoen aan te tekenen. Lemmer wist met name van afstand gevaarlijk te worden en zo redelijk bij te blijven. Drie treffers van Jeroen van Kappel, nog twee treffers van Luijk en treffers van Jade Kraaikamp en Jordi Mast maakten dat de thuisploeg met een verdiende 8-6 voorsprong de rust in ging.

Coach van Dijk gaf aan niet ontevreden te zijn met het vertoonde spel, maar benadrukte het belang van discipline in verdedigend opzicht. Daarmee zou het aanvalsspel van de tegenstander nog verder lamgelegd kunnen worden.

De Eemvogels kwam niet goed uit de kleedkamer en gaf de voorsprong in de eerste minuten van de tweede helft direct weg. Dit was echter het laatste wapenfeit van de tegenstander. Vier doelpunten op rij van Jade Kraaikamp, Jeroen van Kappel en tweemaal van Daniëlle Ras brachten het gat op vier. Vervolgens werd door treffers van Elisa van Hengstum, Henk Luijk en de gebroeders Mast een gat van zes geslagen. Een wat onrustige slotfase met enkele vreemde beslissingen leek Lemmer nog even terug in de wedstrijd te brengen. De thuisploeg wist echter de rust te bewaren en na treffers van Jordi Mast en Henk Luijk de wedstrijd met een tevreden gevoel af te sluiten. Eindstand 18-12.

De Eemvogels heeft zichzelf tot doel gesteld om zo snel mogelijk promotie naar de 3de klasse af te dwingen. Komende zaterdag zal Noveas de volgende tegenstander zijn.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 5x, Jeroen van Kappel 4x, Jordi Mast 3x, Daniëlle Ras 2x, Jade Kraaikamp 2x, Elisa van Hengstum 1x, Jeremi Mast 1x