Home 2016-2017 Goede teamprestatie maakt tweede winst op rij voor De Eemvogels

Goede teamprestatie maakt tweede winst op rij voor De Eemvogels

0

Na de goede start vorige week tegen Lemmer was het voor De Eemvogels zaak om in Steenwijk het vertrouwen te vergroten. Aangevuld met meerdere selectiespelers was het in de eerste helft nog even zoeken naar de goede combinaties. Na rust begon de machine echter te draaien en wist het achttal met goed samenspel een 11-19 overwinning te behalen.

Op zaterdag 19 november vond de uitwedstrijd tegen Noveas in het verre Steenwijk plaats. Noveas had de eerste zaalwedstrijd verloren, maar na de eerste helft van het veldseizoen staan zij bovenaan in de 4e klasse. Lemmer waarvan vorige week door de Eemvogels werd gewonnen staat op de tweede plek in die poule. Dus geduchte tegenstand werd wel verwacht, zeker ook omdat De Eemvogels, vanwege de afwezigheid van drie basisspelers, in een andere samenstelling kwam te spelen dan gebruikelijk. Hélène van den Heuvel, Tessa Rademaker en Tim Luijk waren er echter meer dan klaar voor en begonnen allen in de basis

De score werd zeer snel geopend door de Steenwijkers, die meteen lieten zien dat het voor De Eemvogels geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De scheidsrechter drukte ook nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd door een paar vreemde beslissingen waarbij zuivere doelpunten afgekeurd werden en ieder contact als een overtreding werd beschouwd. Dit deed echter niets af aan de sportiviteit van beide ploegen die er alsnog een leuke wedstrijd van wisten te maken. De eerste helft maakte Noveas door hun hoge tempo en inzet het De Eemvogels zeer lastig. Met rust stond het dan ook 8-6 in het voordeel van de Steenwijkers.

Cor van Dijk gaf in de rust aan dat het spel van De Eemvogels af en toe te gehaast was en dat de concentratie en het geduld weer hervonden moest worden. De verwachting was dat Noveas het hoge tempo niet meer zou kunnen volhouden en dat De Eemvogels de wedstrijd naar zich toe zou kunnen trekken. Discipline vereist dus.

De tweede helft begon dan ook goed voor De Eemvogels. Daniëlle Ras ronde een vrije bal af en Tim Luijk scoorde middels een doorloopbal. Noveas gaf zich echter niet zomaar gewonnen en nam weer een voorsprong middels scores van afstand. Dit was echter voor een flinke tijd het laatste wapenfeit van de Steenwijkers. De Eemvogels had het geduld gevonden en de energie bij Noveas vloeide weg. Door goede combinaties en zorgvuldige keuzes liep de score uit naar 10-17 voordat Noveas wat terug kon doen. Hierna werd nog tweemaal gescoord waarna de reserves nog vijf minuten konden invallen. Junior Michael van Bijleveld maakte zijn debuut voor Eemvogels en liet met enkele schoten zien hoe gemakkelijk hij vrijkwam, Mariëlle Luijk verving de verdienstelijk spelende Hélène van den Heuvel. Er werd helaas niet meer gescoord, maar duidelijk is dat De Eemvogels in de breedte flink gegroeid is en voor de toekomst een goede basis heeft. Leuk detail was dat de basisacht allen de korf wisten te vinden en dat Tessa Rademaker bij haar debuut wist te scoren. Eindstand: Noveas 11 – 19 De Eemvogels.

Komende week spelen de Soesters hun thuiswedstrijd in de Banninghal in Soesterberg.

Scores: Jordi Mast 4x, Daniëlle Ras 3x, Jeremi Mast 3x, Tim Luijk 3x, Henk Luijk 3x, Hélène van den Heuvel 1x, Ilse van Barneveld 1x, Tessa Rademaker 1x