Met de twee voorgaande wedstrijden in het achterhoofd begon De Eemvogels geconcentreerd aan de uitwedstrijd tegen DOC. De ploeg was de eerste helft nog wat zoekende naar het juiste ritme. Bij de rust was een kleine voorsprong van 5-8 behaald, maar in de tweede helft kwam het team in het ritme en werd er een overtuigende 9-23 overwinning op het bord gezet.

Op zaterdag 10 december stond er voor De Eemvogels een wedstrijd tegen een (oude) bekende tegenstander op het programma. DOC, dat de afgelopen jaar vaak tegenstander was van De Eemvogels, was ook vandaag weer de tegenstander. Gezien de stand op de ranglijst was De Eemvogels het aan haar stand verplicht de twee punten mee naar Soest te nemen.

De wedstrijd begon direct op een hoog tempo. DOC was niet van plan iets weg te geven en kwam al snel op 1-0 voor. De Eemvogels speelde wat onrustig maar de goede fases in het spel werden wel direct omgezet in doelpunten. Een vrije bal van Henk Luijk en twee goed uitgespeelde aanvallen met Jade Kraaikamp als eindstation maakten dat de achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Deze werd in het restant van de wedstrijd niet meer weg gegeven. Jordi Mast met een doorloopbal en daarna Elisa van Hengstum met een afstandsschot zorgden ervoor dat deze voorsprong behouden bleef en langzaamaan verder werd uitgebouwd. De eerste helft had een rustig scoreverloop.  Aan beide kanten werd niet onaardig gekorfbald, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Tegen het eind van de eerste helft maakte De Eemvogels drie doelpunten op rij waarmee de ruststand op 5-8 kwam.

In de rust gaf Cor van Dijk aan dat De Eemvogels met wat meer rust in het spel de voorsprong snel uit zouden moeten kunnen breiden. Verdedigend was de ploeg de tegenstander de baas, maar in aanvallend opzicht lagen er nog wat verbeterpunten.

Al snel in de tweede helft werd het Eemvogelsspel beter zichtbaar en de rust waarmee kansen werden afgemaakt zorgde voor een hoger scoringspercentage. DOC kwam bijna niet meer aan scoren toe in de tweede helft, conditioneel waren de Soesters de bovenliggende partij wat vervolgens tot enkele series van 5 doelpunten op rij leidde. Afstandschoten van Jeremi Mast, Henk Luijk en Jordi Mast zorgden ervoor dat het doel van 20 doelpunten in zicht kwam. Een sterke eindfase waarin goede keuzes gemaakt werden bood Ilse van Barneveld de mogelijkheid een goed uitgespeelde aanval af te ronden waarmee De Eemvogels eindelijk de grens van 20 doelpunten wisten te slechten. De minuten erna werd er niet stil gezeten en werd dit nog uitgebouwd naar 23 door doelpunten van Jordi Mast, Jeroen van Kappel en Elisa van Hengstum.

Het harde werken van De Eemvogels werd beloond, de grens van 20 werd dit seizoen eindelijk behaald en de ploeg heeft nu 5 wedstrijden op rij gewonnen. Komende zaterdag staat in Soest de wedstrijd tegen nummer 2 TFS op het programma. Voor De Eemvogels de kans om de voorsprong van 3 punten die het nu heeft verder uit te bouwen.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast (5x) Jeremi Mast (4x) Henk Luijk (3x) Jade Kraaikamp (3x) Elisa van Hengstum (3x) Ilse van Barneveld (2x) Jeroen van Kappel (2x) Daniëlle Ras (1x)