Home 2016-2017 Valse start van 2017 voor De Eemvogels

Valse start van 2017 voor De Eemvogels

0

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van De Eemvogels in Akkrum tegen het onbekende SIM. Gezien de stand op de ranglijst was het voor de ploeg zaak om de punten mee naar Soest te nemen en de koppositie te verstevigen. De koploper liet zich echter meeslepen door het bedenkelijke niveau van de wedstrijd en slaagde er na een 5-8 achterstand bij rust in om uiteindelijk nog met 12-12 gelijk te spelen.

Ondanks code oranje vertrok De Eemvogels 1 naar Friesland voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Daar goed aangekomen begon de voorbereiding op deze onbekende tegenstander: SIM. Op dat moment stond SIM in de onderste regionen van de competitie. Desondanks benadrukte coach Cor van Dijk dat we hier alleen maar punten konden verliezen. Vol goede moed opende De Eemvogels de score middels een doelpunt van Henk Luijk. SIM wist met schoten van grote afstand een gat te slaan, 7-3. Na een aantal stroef verlopen aanvallen slaagde De Eemvogels er uiteindelijk in om een aantal degelijke aanvallen neer te zetten. Er ontstonden kansen door het vrijspelen van de dames en nu wist Elisa van Hengstum te scoren met een afstandsschot. Bij een stand van 8-5 klonk het rustsignaal.

Na een peptalk van de coach van Dijk kwam De Eemvogels het veld op voor de tweede helft. Helaas opende SIM direct de score. Elisa van Hengstum gaf hier direct antwoord op en scoorde 2 keer met een afstandsschot. Dit was het “startschot” voor een inhaalrace van de Eemvogels om de achterstand te verkleinen. Met doelpunten van Jordi Mast en Jade van de Brul werd de stand 10-9. Ondanks de twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter kwamen we toch op 10-10. De laatste minuten waren erg spannend omdat beide teams de volle 2 punten wilden hebben. SIM kwam wederom op voorsprong, 12-11. Na een spannende slotfase werd de gelijkmaker door Jade van de Brul gemaakt met een afstandsschot en werd de eindstand bepaald op 12-12. Dit was een tegenslag voor De Eemvogels omdat hier overduidelijk een punt werd verloren.

De volgende tegenstander is Lemmer en de Soesters zijn vastbesloten om dan wel de punten uit Friesland mee te nemen.

Doelpuntenmakers: Elisa van Hengstum 4x, Jeremi Mast 3x, Jordi Mast 2x, Jade Kraaikamp 2x, Henk Luijk 1x