Home 2016-2017 Sterke eindfase De Eemvogels onvoldoende voor winst

Sterke eindfase De Eemvogels onvoldoende voor winst

0

Tegen concurrent Noveas was het voor De Eemvogels zaak om een overwinning neer te zetten waarop de ploeg kon voortbouwen. Bij rust keek de ploeg tegen een nipte achterstand aan, maar slaagde de ploeg er eindelijk weer in het eigen spel te spelen. Daarop volgde echter een zwakke fase na rust en deze kon, ondanks een sterke eindfase, niet meer goedgemaakt worden. Eindstand 14-16.

Op zaterdag 21 januari vond de thuiswedstrijd tegen Noveas plaats. De heenwedstrijd werd ruim gewonnen met 11-19, maar in de rest van de competitie zette Noveas goede uitslagen neer en voor De Eemvogels verliepen de wedstrijden steeds moeizamer. Vandaag zou een goede dag zijn dag om deze tendens om te keren en om bovenaan de poule te blijven meedraaien. Afgelopen week haakte Jordi Mast door een blessure tijdens de training af, waardoor zijn plek ingenomen werd door Tim Luijk. Tessa Rademaker viel in voor de afwezige Daniëlle Ras.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang, beide ploegen hadden moeite om te scoren. Toch was het Jeroen van Kappel die door middel van een doorloopbal de score opende. Niet snel daarna was het al weer 1-1. De gehele eerste helft ging het gelijk op, maar Noveas ging toch met een voorsprong de rust in 4-5.

De tweede begon weer goed voor De Eemvogels, Jeroen van Kappel maakte al snel de gelijkmaker waarna het tot 6-6 gelijk opging. Daarna nam Noveas snel afstand door afstandsschoten, die bij De Eemvogels veel te moeizaam vielen. Net voordat Tim Luijk gewisseld werd voor Koen van Barneveld om meer rebounds te krijgen scoorde hij de 7-9. Daarna ging het helaas snel bij Noveas, de uitploeg wist vrijwel elke kans af te ronden en bij De Eemvogels leek de bal er lange tijd niet in te mogen. De tussenstand van  9-15 maakte dat een goed resultaat ver weg leek. De ploeg slaagde er echter in uit een ander vaatje te tappen waarop de ballen uiteindelijk wel in de ‘mand’ vielen. Met nog 1 minuut op de klok kwam de ploeg terug tot 14-15. Helaas werd in de laatste minuut nog door een laatste krachtsinspanning om de bal te onderscheppen een strafworp weggegeven die vakkundig werd afgemaakt door Noveas: eindstand 14-16.

Na een reeks slechte wedstrijden slaagde de ploeg er tegen Noveas bij vlagen in om weer het niveau van het begin van het seizoen te halen. Komende zaterdag speelt de ploeg in Nieuwleusen tegen d’Ommerdieck. Een overwinning zal nodig zijn om in de strijd om het kampioenschap te blijven.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Henk Luijk 3x, Jeroen van Kappel 3x, Elisa van Hengstum 2x, Jade van den Brul 1x, Ilse van Barneveld 1x, Tim Luijk 1x