Helaas is De Eemvogels C1 ook na afgelopen weekend nog puntloos, ondanks de groei die het team laat zien deze zaalcompetitie. Met meer lef, hoger baltempo en strakker verdedigen laten de speelsters en spelers zien dat zij beter zijn geworden en de tegenstanders steeds meer tegenstand kunnen bieden. Het is wachten op de eerste wedstrijdpunten die er zeker aan zitten te komen.

Afgelopen zaterdag mochten de Soesters afreizen naar Utrecht naar het welbekende Synergo. Ondanks wat de einduitslag van 6-2 doet vermoeden was het krachtverschil nihil. Het verschil zat vooral in het zuiverder schieten van Synergo in de eerste helft. Waar tegenstanders voorheen veel met doorloopballen scoorden tegen de Eemvogels waren het zaterdag alleen maar afstandschoten.

De eerste drie schoten van Synergo waren meteen raak en al snel werd er tegen een 3-0 achterstand aangekeken. Toch gaf de Soester formatie niet op en lieten zij vooral inzet en plezier zien. De wedstrijd kwam in evenwicht en het was Ingmar die met een fraai afstandschot de nul op het scorebord wegwerkte. Toch liep Synergo met twee afstandschoten uit naar een 5-1 voorsprong bij rust.

De tweede helft was De Eemvogels de betere ploeg. Het was Mika die al vrij snel de 5-2 in de korf legde. Vervolgens werd de jacht ingezet om de aansluiting te krijgen, echter was vooral het ontbreken van geluk de reden dat de bal er niet in ging.

Uiteindelijk was het slotakkoord voor Synergo en eindigde de wedstrijd in 6-2. Vooral de tweede helft liet zien dat De Eemvogels C1 duidelijk beter is geworden met het gelijke spel in deze helft.