Home 2016-2017 De Eemvogels laat basisschoolleerlingen kennismaken met korfbal

De Eemvogels laat basisschoolleerlingen kennismaken met korfbal

0
De Eemvogels laat basisschoolleerlingen kennismaken met korfbal

Deze weken maken veel basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met 8 (opnieuw) kennis met korfbal. Aanstaande zaterdag organiseert De Eemvogels de jaarlijkse Schoolkorfbaldag. Ter voorbereiding op het toernooi geven trainers van de Soester korfbalvereniging clinics bij de deelnemende scholen.

De korfballers zijn er klaar voor. Verspreid over de dag verwelkomt De Eemvogels zaterdag circa 175 leerlingen op het korfbalveld aan de Henriëtte Blaekweg in Soest.

De kinderen uit groep 3/4 kunnen zich lekker uitleven tijdens de Schoolkorfbaldagspelochtend. Via een parcours van verschillende spelletjes maken de kinderen op een speelse manier kennis met korfbal. De spelletjes zijn niet zozeer competitiegericht, maar hebben als doel dat de kinderen op een speelse manier actief bezig zijn. Lopen, springen, scoren en plezier staan centraal. Gedurende de hele ochtend worden de groepen begeleid door gastvrouwen en gastheren van De Eemvogels. Deze korfballers weten precies wanneer hun groepje waar moet zijn en zorgen ervoor dat de kinderen kennismaken met de gezellige en sportieve sfeer van de korfbalclub. De spelochtend start om 10.00 uur en wordt om 11.20 uur gezamenlijk afgesloten.

De kinderen uit groep 5/6 en groep 7/8 spelen ’s middags met het Schoolkorfbaltoernooi. Tijdens dit toernooi strijden teams van de verschillende scholen tegen elkaar om de felbegeerde bekers. Het toernooi is opgesplitst in twee delen: de groepen 5 en 6 starten om 12.45 uur en de groepen 7 en 8 om 15.15 uur. De toernooien worden gezamenlijk afgesloten met een prijsuitreiking om 14.45 uur en 17.00 uur.

De organisatie is er klaar voor. Zoals ieder jaar zullen er veel Eemvogelleden op de been zijn om de leerlingen kennis te laten maken met korfbal en De Eemvogels. Ook in de aanloop naar het toernooi is De Eemvogels actief. Dit jaar verzorgen de korfballers clinics ter voorbereiding op het toernooi. Hiervoor trekken de korballers sinds vorige week van school naar school.

Ook benieuwd naar de sfeer van De Eemvogels? Kom zaterdag op het korfbalveld aan de Henriëtte Blaekweg in Soest genieten van de vele sportende kinderen en kennismaken met de gezelligheid van De Eemvogels.

Kijk voor meer informatie op de speciale Schoolkorfbal-pagina.