Na de winst tegen SDO vorige week speelde De Eemvogels afgelopen weekeinde in Rotterdam tegen De Sperwers. Thuis werd er een nipte overwinning behaald op deze ploeg en ook ditmaal leken de Soester lang te mogen hopen op een goed resultaat. Na een ruststand van 10-10 pakte De Eemvogels na rust een voorsprong. In de mindere eindfase werd deze echter weggegeven en wist Sperwers zelfs op voorsprong te komen. Bij een eindstand van 18-16 in het voordeel van de Rotterdammers overheerste bij de ploeg van coach van Dijk met name de teleurstelling.

Tegen De Sperwers lag voor De Eemvogels de mogelijkheid om wederom een gat te slaan met een concurrent. Bij winst zou handhaving eigenlijk niet meer in gevaar komen en kon de ploeg het restant van de competitie vrijuit spelen. In een gelijkopgaande eerste helft, die door het constante onnodige onderbrekingen van de leidsman frustrerend verliep voor beide ploegen, wisten Henk Luijk en Jeremi Mast de dode spelmomenten telkens tot een score te verzilveren. Tussendoor slaagden Jeroen van Kappel, Elisa van Hengstum en Jordi Mast er in om voor velddoelpunten te zorgen. Vlak voor rust maakte De Sperwers voor de zoveelste keer gelijk waardoor de ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

Coach van Dijk gaf in de rust aan dat de ploeg slim om moest gaan met de mogelijkheden die er lagen en dat het duel gezocht moest worden aangezien werkelijk elk contact afgefloten werd.

De tweede helft begon goed voor de Soesters en wederom wisten Henk Luijk en Jeremi Mast de gegeven strafworpen in doelpunten om te zetten. Tot 15-15 bleef het gelijk opgaan. Met drie treffers op rij wisten de Rotterdammers echter voor het eerst een groot gat te slaan. De Eemvogels bleek niet bij machte om tot oplossingen te komen en de ploeg leek stil te vallen. De eretreffer kwam nog op naam van Luijk, maar dit was onvoldoende om nog terug te komen in de wedstrijd. Bij 18-16 kwam er een einde aan een sportieve, maar vooral vervelende wedstrijd voor beide ploegen waarin niet de kans werd geboden om aan korfballen toe te komen.

Voor De Eemvogels is het zaak om de rug te rechten. Volgende week speelt de ploeg in Nieuwegein tegen hekkensluiter Koveni. Bij winst zal het voor deze ploeg bijna onmogelijk worden om nog van de laatste plaats af te komen, waarmee handhaving voor de Soesters is veilig gesteld.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 7x, Jeremi Mast 6x, Elisa van Hengstum 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jordi Mast 1x