Home 2016-2017 Korfballers organiseren activiteit voor Soester jeugd van 3 t/m 6 jaar

Korfballers organiseren activiteit voor Soester jeugd van 3 t/m 6 jaar

0
Korfballers organiseren activiteit voor Soester jeugd van 3 t/m 6 jaar

Zaterdag 13 mei ontvangt korfbalvereniging De Eemvogels de jeugd van 3 tot en met 6 jaar op haar accommodatie aan de Henriëtte Blaekweg in Soest. Een grootse Kangoeroe Klup-dag vindt dan plaats waar alle Soester jongelingen welkom zijn. Aanmelden is niet nodig, wie om 9.45 uur op het korfbalveld aanwezig is gaat als van zelf meedoen aan alle leuke, niet competitieve spelletjes.

Opnieuw zijn het de Soester korfballers die iets leuks organiseren voor de jeugd. Na een geslaagd Schoolkorfbaltoernooi van een aantal weken terug, zijn nu de kinderen van 3 tot en met 6 jaar aan de beurt. Vanuit De Eemvogels wordt de ochtend georganiseerd door Marit Butzelaar. ‘Ik vind het erg leuk zo een spelletjesochtend te organiseren. Ik krijg veel hulp vanuit de vereniging. Er zijn ook veel mensen nodig om het georganiseerd te krijgen. Immers elk groepje krijgt een begeleider van de vereniging zodat alles goed en veilig verloopt.’

Vorig jaar organiseerde deze enthousiaste vereniging ook een Kangoeroe Klup-dag. ‘We bieden een uniek beweegprogramma aan voor deze jonge kinderen’, vertelt Marit. De kinderen kunnen zich lekker uitleven op het korfbalveld. Lopen, springen, scoren en bovenal veel plezier vormen de basis van de Kangoeroe Klup. Kangoeroes spelen geen competitie, maar trainen wel elke week gezellig samen.’ Als vanzelf sprekend hebben veel spelletjes te maken met het korfbalspel.

De Soester korfbalvereniging is een gezellige vereniging waar zowel breedtesport en prestatiesport beoefend kan worden, voor jong en oud. Op de eigen accommodatie met een eigen verenigingsgebouw organiseert De Eemvogels van tijd tot tijd leuke activiteiten. Naast het beoefenen van de korfbalsport gaat het ook om binding met elkaar en met de vereniging. Er zijn velen actief om de club draaiende te houden. Veel handen die helpen. Zo ook op zaterdag 13 mei waar veel kinderen worden verwacht.

Voor informatie kan Marit gemaild worden via kangoeroeklup@eemvogels.nl. ‘En er is ook veel informatie te vinden op onze verenigingssite’, zegt Marit. ‘Kijk eens op www.eemvogels.nl/kangoeroeklupdag!’ Marit en haar collega’s van De Eemvogels verwachten veel kinderen. ‘We zijn er helemaal klaar voor. En als het weer ook nog wil meewerken wordt het heel gezellig aan de Henriëtte Blaekweg.’