Na het verlies tegen hekkensluiter Koveni moest het dan tegen Thor wél gebeuren. Nog twee punten en de Soesterse ploeg zou zeker zijn van handhaving in de derde klasse. Dit moest gebeuren tegen Thor uit Harmelen, een ploeg die één plaats lager staat op de ranglijst. Bij rust leken de Soesters al de controle te hebben bij een stand van 8-3. In de tweede helft werd er opnieuw hard gestreden en waren de twee gewenste punten binnen: 19-8 was de eindstand.

Met een vrijwel volledig basisteam begonnen de Soesters sterk aan de wedstrijd. In het eerste verdedigingsvak begon Hélène van den Heuvel op de plaats van de afwezige Elisa van Hengstum. De Eemvogels verplaatste het spel voortdurend naar de rechterkant van het veld in verband met de wind; Henk Luijk wist hier direct tweemaal goed gebruik van te maken.

De Soesters leken qua balbezit en spelbeeld de baas, doelpunten ontbraken echter. De stand van 4-3 bleek echter het startsein om een gat te slaan. Met veel strijd werd een gat van vier punten geslagen. Met een stand van 8-3, middels doelpunten van opnieuw Luijk, Jordi Mast, Danielle Ras, Jade Kraaikamp en Hélène van den Heuvel, gingen de teams de kleedkamers in.

Coach van Dijk was zeer tevreden met de strijdlust. Geduldig het eigen spel blijven spelen zou de twee punten op moeten leveren. De ploeg kreeg de waarschuwing om zich te wapenen tegen het zeer fysieke spel van het team uit Harmelen, dat alles op alles zou zetten om degradatie uit te stellen.

Met plezier werden de tips van coach van Dijk opgevolgd: De Eemvogels stormde langs Thor in de tweede helft. Luijk schoot zichzelf voor de vijfde en zesde keer op het scoreformulier. In het andere vak was Jeremi Mast meerdere malen trefzeker: strafworpen en vrije ballen die zijn vakgenoten meekregen werden afgerond. Opnieuw Ras en van den Heuvel pakten nog punten mee. De verdediging van de Eemvogels deed haar werk en hield het aantal tegentreffers op acht punten. Eindstand: 19-8

Met deze mooie teamprestatie is handhaving definitief veilig gesteld. De Eemvogels zal in de komende drie wedstrijden nog proberen om meer punten te pakken: een vierde plaats valt nog altijd te bemachtigen. Eerst volgt de wedstrijd tegen De Weidevogels in Bleiswijk. De tot nu toe ongeslagen nummer 1 zal de Soesters ontvangen in de voor hen mogelijke kampioenswedstrijd.

Doelpuntenmakers: Henk Luijk 6x, Jeremi Mast 6x, Danielle Ras 3x, Hélène van den Heuvel 2, Jade Kraaikamp 1x, Jordi Mast 1x