Na vorige week gezorgd te hebben voor de definitieve veiligstelling in de derde klasse, mocht De Eemvogels deze week aantreden tegen de ongeslagen koploper. De Weidevogels speelden hun kampioenschapswedstrijd in eigen huis en waren al vrijwel verzekerd van het kampioenschap. Bij rust was duidelijk dat het de Weidevogels in de eerste helft goed was gelukt om het De Eemvogels lastig te maken in de aanval (11-4). In de tweede helft wist De Eemvogels beter de korf te vinden en lukte het om de Weidevogels onder de 25 te houden. Eindstand 24-12.

Met het volledige basisteam begon De Eemvogels sterk aan de wedstrijd. In de verdediging werd er dicht op gezeten wat ervoor zorgde dat de Weidevogels maar weinig tot scoren kwamen. De Soesters kwamen in het begin nog goed mee, Henk Luijk en Elisa van Hengstum wisten de score op 1-2 te brengen in het voordeel van De Eemvogels.

De Weidevogels kwamen langzamerhand meer in de wedstrijd en wisten de aanval van De Eemvogels goed te blokkeren. Hierdoor liepen ze tegen het einde van de eerste helft uit naar 8-2. Door nog twee doelpunten van de gebroeders Mast kwam de ruststand uiteindelijk op 11-4.

Cor van Dijk was zeer tevreden met de strijdlust en het goede resultaat van onze verdediging. In de tweede helft was het zaak om meer aan scoren toe te komen en de strijdlust in de verdediging vol te blijven houden.

De tweede helft werd sterk begonnen door de Weidevogels. Al snel wisten ze verder uit te lopen naar 14-4. Daarna lukte het ook De Eemvogels om enkele aanvallen succesvol af te ronden. Doelpunten van Jeremi Mast, Jeroen van Kappel en Jordi Mast brachten de ploegen weer dichter bij elkaar. Jade Kraaikamp en Henk Luijk brachten de stand vervolgens op 21-10. Het doel om de Weidevogels onder de 25 te houden leek haalbaar, met een treffer van Jeremi Mast en een afsluitend doelpunt van Elisa van Hengstum kwam de eindstand op 24-12.

Met deze eindstand is Weidevogels al voor het einde van de competitie kampioen in de derde klasse. Aan hun de taak ook in de laatste twee wedstrijden ervoor te zorgen dat hun ongeslagen status behouden blijft. De Eemvogels zal in de komende twee wedstrijden nog proberen om meer punten te pakken. Eerst volgt de wedstrijd tegen Triade in Soest.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Henk Luijk 2x,  Jordi Mast 2x, Elisa van Hengstum 2x, Jade Kraaikamp 2x, Jeroen van Kappel 1x