Elke week is er bij de korfbalvereniging De Eemvogels ruime aandacht voor de jeugd van 3 tot en met 6 jaar in de Kangoeroe Klup. Afgelopen zaterdag was het een bijzondere Kangoeroe Klup-dag omdat er de gelegenheid was voor een ieder deze keer mee te doen. Op de accommodatie van de Soester korfballers waren er meer Kangoeroes dan anders. De vereniging zorgde voor extra hulp en veel leden stonden in hun rode wedstrijdshirt klaar om de kinderen te ontvangen en te begeleiden bij de verschillende spelletjes.

Onder gunstige weersomstandigheden verliep deze zaterdagochtend prima. De kinderen die zijn gekomen hebben na de warming-up zichtbaar genoten van de spelletjes. De bal speelde daarbij steeds een belangrijke rol. Natuurlijk moest geprobeerd worden de bal door de korf te gooien. Verderop moesten kegels omver gerold worden en daarnaast was er een heuse hindernisbaan af te leggen. In kleine groepjes en onder begeleiding van een Eemvogel gingen de kinderen alle spelletjes af. Daarbij waren de aanmoedigingen van (groot-)ouders, zusjes en broertjes niet van de lucht.

Ook was er limonade en een echt diploma werd uitgereikt. Aan het einde van het programma werd een foto gemaakt als blijvende herinnering aan deze Kangoeroe Klup-dag van De Eemvogels. Alle kinderen krijgen van de week hun foto thuis.

Op heel ontspannen wijze werd kennisgemaakt met de korfbalsport in het algemeen en De Eemvogels in het bijzonder. Elke zaterdag kan worden deelgenomen aan de Kangoeroe Klup. Van de nieuwe kinderen komen er aanstaande zaterdag weer terug. Zij willen echt bij de Kangoeroes horen. Kon je afgelopen zaterdag niet komen dan is het altijd mogelijk om zaterdags mee te doen.

De vereniging vindt deze bijzondere Kangoeroe Klup-dag geslaagd en heeft in overweging om direct ná de zomervakantie nog een keer zo’n bijzonder Kangoeroe Klup-dag te organiseren.

Foto’s: Huub Butzelaar