Zaterdag 23 september speelde De Eemvogels een thuiswedstrijd tegen het onbekende Achilles uit Almelo. Gezien de stand was voor de Soesterse ploeg maar één resultaat het doel: de twee punten thuis houden. Het werd echter een zeer zware wedstrijd, waarin De Eemvogels met name tegen zichzelf speelde. Dit resulteerde in een eindstand van 10-17.

De wedstrijd startte niet zoals gehoopt. Dit kwam met name door de nare mededeling dat Danielle Ras wegens een auto-ongeluk niet mee zou kunnen spelen. Naar omstandigheden gaat het gelukkig goed met haar. Dit had als gevolg dat Tessa Rademaker startte op de plaats van Danielle Ras.

Een strafworp van Jordi Mast zorgde voor een voorsprong, die de Soesters daarna echter niet meer terug zouden zien. Achilles bleek duidelijk scherper en effectiever in de opzet en afronding. Met een ruststand van 2-8 werden de kleedkamers opgezocht; Henk Luijk schoot de tweede treffer voor rust binnen. De ploeg kwam in de eerste helft geen moment aan goed aanvallen toe, wat gezien het niveau van de tegenstander wel degelijk mogelijk was.

Net als tijdens de thuiswedstrijd tegen Tiel ’72 werd er een sterkere tweede helft gespeeld meer tegenstand geboden. Doelpunten van Ilse van Barneveld, Jeroen van Kappel en de gebroeders Mast zorgde voor een gelijkwaardige tweede helft. Het gat dat in de eerste helft geslagen was bleek echter niet meer te dichten. Elisa van Hengstum sloot de wedstrijd af met een afstandsschot.

Na de wedstrijd was de conclusie dat de Soesters vrijwel geen moment goed in de wedstrijd hadden gezeten en het vooral zichzelf moeilijk hebben gemaakt. Het is nu zaak deze wedstrijd te vergeten en om vooruit te kijken naar de uitwedstrijd tegen Midlandia. Zaterdag 30 september volgt een uitwedstrijd in Bunnik tegen de hekkensluiter, een nieuwe kans om meer afstand te nemen van de laatste plaats.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 3x, Ilse van Barneveld 2x, Elisa van Hengstum 1x, Jeroen van Kappel 1x, Henk Luijk 1x, Hélène van den Heuvel 1x, Jeremi Mast 1x