In de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen trad De Eemvogels aan tegen het onbekende DKOD. De start en eerste helft van de thuisploeg waren goed, maar een mindere tweede helft maakte dat DKOD de punten mee naar huis kon nemen. Een ruststand van 6-5 werd door de tegenstander uit Heelsum omgebogen tot een 10-17 overwinning.

De eerste thuiswedstrijd was tegen DKOD uit Heelsum. Deze onbekende tegenstander heeft wat ervaring in een hogere klasse, maar tegen een onbekende tegenstander is het altijd blanco een wedstrijd ingaan. Dat De Eemvogels er zin in had was dan ook zichtbaar vanaf minuut 1. Daniëlle Ras bracht De Eemvogels op een 1-0 voorsprong middels een afstandsschot na een goedlopende aanval. DKOD deed meteen wat terug en de gehele eerste helft liep gelijk op. De gebroeders Mast en Jeroen van Kappel verzorgden de 5 scores aan de kant van de Soesters. Met een voorsprong van 6-5 ging De Eemvogels de rust in.
Cor van Dijk benadrukte dat alle acht spelers betrokken diende blijven te worden in het aanvalsspel om zo de score verder uit te kunnen bouwen. Vanwege een blessure en het niet helemaal fit zijn, werden Henk Luijk en Jeroen van Kappel vervangen door Tim Luijk en Koen van Barneveld.
DKOD startte de tweede helft sterk en liet zien dat ze heel effectief met de kansen om konden gaan. Waar De Eemvogels moeite had met het scoren, gingen ze er bij DKOD wel in. De kansen van DKOD werden veelal zorgvuldiger gekozen, daarbij moet wel worden vermeld dat de einduitslag van 17-10 wat geflatteerd is. De Eemvogels had namelijk wel degelijk voldoende kansen, de komende weken zal hier dan ook de aandacht naar uit gaan tijdens de trainingen.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 3x, Jeroen van Kappel 2x, Tim Luijk 2x, Daniëlle Ras 1x, Hélène van den Heuvel 1x, Jordi Mast 1x