Home 2019-2020 Impressie van de Algemene Ledenvergadering

Impressie van de Algemene Ledenvergadering

0
Impressie van de Algemene Ledenvergadering

Woensdagavond is de kantine goed bezet als voorzitter Jeroen de algemene ledenvergadering opent.

Het verloop van de vergadering is redelijk voorspelbaar. Er komen de nodige verslagen aan de orde als verantwoording van het bestuur over het afgelopen seizoen. Vervolgens wordt het bestuur opnieuw gekozen en worden de commissies samengesteld. Vervolgens, anders dan andere jaren, werd er onder leiding van Jeroen goed met elkaar gesproken over het beleid dat in dit seizoen nadrukkelijk ingezet gaat worden. De plannen werden goed ontvangen, bestuur en commissie kunnen met opgestroopte mouwen aan het werk.

Na de opening van de vergadering door Jeroen werden de verslagen van het bestuur en de commissies aan de orde gesteld. Dat leverde nauwelijks discussie op. Wel gaf Jeroen een bescheiden inkijk in de bestuurlijke taken waarbij hij voorbeelden gaf van de werkzaamheden die meer achter de schermen gebeuren. Activiteiten die wel nodig zijn om de vereniging te laten functioneren. Voorbeelden zijn het AVG-beleid, het nieuwe kledingplan, de nieuwe sporthal in Soest, de Eemvogelvlucht op papier en vrijwilligersbeleid.

Dan komt penningmeester John aan het woord. Hij vertelt hoe het komt dat het verenigingsjaar met een klein voordelig saldo afgesloten kan worden. Het komt er op neer dat er minder kosten zijn en dat de inkomsten via sponsoring zijn meegevallen. De kascontrolecommissie heeft haar werk gedaan en stelt voor de penningmeester decharge te verlenen. De vergadering stemt daarmee in.

In een duidelijk overzicht staat Jeroen vervolgens stil bij verschillende activiteiten van de commissies. Hij is blij dat zoveel leden zich inzetten voor de vereniging. Zonder hen zou het echt anders zijn.

Vanuit het huidige bestuur keert Daphne niet terug. Het moment om de vergadering voor te stellen om Daphne te benomen als erelid. Met luid applaus wordt het voorstel aanvaard. En zo wordt Daphne bedankt voor haar vele jaren van werken voor de verengingen bij tal van taken.

En zo komt De Eemvogels aan een nieuwe bestuur. Maar niet eerst nadat de leden groen licht geven voor het voorgenomen beleid. In een spontane discussie wordt met elkaar gesproken over de wensen en de mogelijkheden. Zo worden aandachtspunten en doelen per commissie benoemd. De leden gaan hiermee akkoord en het bestuur en de commissies kunnen aan de slag.

Dan wordt de begroting door John toegelicht en daar zijn geen vragen over zodat deze van toepassing wordt. En na nog wat vragen vanuit de leden die afdoende worden beantwoordt, sluit Jeroen deze geanimeerde vergadering met de uitnodiging voor een drankje aan de bar. Daar wordt goed gebruik van gemaakt zodat ook nog wat wordt na gesproken.